Ako je pre početka meča neko mogao da napravi 1.000 scenarija za ovaj susret, verovatno njih 999 ne bi uključivalo istorijsku blamažu Denvera protiv Minesote i poraz od 115:70, najubedljiviji u plej-of istoriji Nagetsa.

Prvi finalista Zapadne konferencije će biti rešen u Denveru u noći između nedelje i ponedeljka kada će biti igran sedmi meč (3-3 u seriji), a termin tog susreta još uvek nije poznat.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je u pitanju poslednji duel Denvera i Minesote u Mineapolisu najbolje je reći da su Nagetsi imali ukupno tri minuta dobre igre kada su stigli do 9:2. Usledio je tajm-aut u četvrtom minutu utakmice, a onda je Minesota napravila seriju od 27:2, a onda je u drugoj četvrtini napravila seriju 13:0. Tu je meč uveliko bio odlučen.

Niko nije mogao da uradi ništa u Denveru izuzev Nikole Jokića. Srpski centar je susret završio sa 22 poena uz devet skokova i dve asistencije. Pogodio je devet od 19 šuteva iz igre i bio jedini raspoloženi pojedinac Denvera. O tome najbolje govore poeni preostalih startera Eron Gordon (12), Džamal Marej (10), Kentavijus Koldvel Poup (9) i Majkl Porter Džunior (8).

Prethodni najubedljivi poraz Denvera u plej-ofu desio se u finalu Zapadne konferencije 1985. godine kada su u petom meču Los Anđeles Lejkersi slavili sa 153:109. Prošlo je od tada gotovo 40 godina, a onda se desio novi debakl. Ipak, on bi mogao da bude zaboravljen u slučaju trijumfa u sedmom meču.

Koliko su bili velikodušni igrači Denvera prema rivalima ne govori samo očajan procenat šuta iz igre od samo 30 odsto (od toga 19 posto za tri poena), već i to što su na kraju igrači promašivali čak i slobodna bacanja, pa je publika u Mineapolisu počašćena besplatnom piletinom (to dobijaju kada igrač protivničkog tima promaši oba slobodna bacanja).

Foto: Tanjug AP Photo/Abbie Parr)

Minesotu je još jednom predvodio Entoni Edvards sa 27 poena uz po četiri skoka i četiri asistencije, a pratio ga je Džejden Mekdanijels sa 21 poenom.

Ključan je bio povratak Majkla Konlija koji u veteranskim godinama pokazuje koliko je značajan u rotaciji Minesote koju je probudio iz košmara prethodnog meča koji su odigrali bez njega zbog povrede.

Ovo je treći put u karijeri da je jedan tim zadržao tim Nikole Jokića na ispod 80 poena na meču. Drugi put u ovoj seriji i sva tri puta je centar tog tima bio Rudi Gober. Prvi put se to desilo kada je Gober bio igrač Jute pre četiri godine.

Četvrta četvrtina u toku: Denver - Minesota 63:99

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare