Foto: Tanjug / AP Photo/Julio Cortez

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Boston Seltikse u četvrtoj utakmici finala NBA lige sa 122:84.

Luka Dončić i Dalas su tako sprečili „metlu“ u finalu pošto je Boston dobio prethodna tri meča i sada vodi u seriji sa 3:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji u pobedničkom timu je bio upravo Dončić sa 29 poena i po 5 skokova i asistencija, dok je Kajri Irving ubacio 21 poen, uhvatio 4 lopte i podelio 6 dodavanja za koš.

Tim Hardavej Džunior je postigao 15, Derek Lajvli 11, a istakao se i ljubimac navijača Partizana, Dante Egzum sa 10 poena.

Na drugoj strani je Džejson Tejtum imao 15 poena, 5 skokova i 3 asistencije, Sem Hauzer je imao 14 poena, Pejton Pričard 11, a Džejlen Braun i Džru Holidej po 10.

Već od prve četvrtine je bilo jasno da vetar neće duvati u istom smeru kao i u prethodnim mečevima.

Dalas je lako ulazio u serije i poentirao, pa je od trenutna kad je Boston imao 11:10, tim iz Teksasa potpuno preuzeo kontrolu i do isteka 12. minuta već vodio sa 34:21.

Serija se nastavila i u drugoj četvrtini, pa su Dončić i Irving na poluvremenu imali 61:35, tokom trećeg perioda su stekli i svih 38 poena viška, da bi u četvrtom išli i do +48 pri rezultatu 115:67.

Boston se potpunog poniženja spasao tako što je nadoknadio deset poena do kraja meča i sada čeka 18. jun da na svom terenu proba da se osveti i zaokruži seriju titulom.

Foto: Tanjug / AP Photo/Sam Hodde

BONUS VIDEO: Luka Dončić MVP finala zapadne konferencije NBA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare