Foto: AP Photo/David Zalubowski

Nekadašnji NBA košarkaš Kenjon Martin prokomentarisao je kraj serije Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa.

Denver Nagetsi su pobedili Lejkerse sa 108:106 u petoj utakmici prve runde plej-ofa Zapada, a mnogo pažnje privukla je jedna scena iz treće četvrtine petog meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Martin, 46-godišnjak koji je karijeru proveo u Nju Džersi Netsima, Denver Nagetsima (2004-2011) i kasnije Los Anđeles Klipersima, Njujork Niksima, Milvoki Baksima i između toga u Sinđijang Flajing Tajgersima, kaže da mu je neshvatljivo šta se desilo sa Entonijem Dejvisom.

Dejvis se tokom jednog duela sa Majklom Porter Džuniorom požalio na povredu ramena i čovek koji je tokom čitave serije bio u sjajnom ritmu, nekada i nezaustavljiv, počeo je da se previja u bolovima i to je zasmetalo Martinu.

„Igrali smo čoveče, ja sam bio udaran jače od toga, ti si bio udaran jače od toga, svi smo! Moja žena nije odigrala nijedan minut u NBA ligi i ona je pomislila: ‘Šta kog đavola – stvarno?’. Druže… Ta reakcija kad ti je sezona na ivici. Da reaguješ tako i valjaš se po stomaku, momče, to je izazov za karakter. Ta slika ostaje u glavi, čoveče, tim ljudima sa kojima treba da ideš u rat“, rekao je Martin u emisiji Gilova arena.

Dejvis se vratio na teren posle nekog vremena i zaigrao, ali nije bio na istom nivou kao pre povrede i Denver je uspeo da pobedi i eliminiše Lejkerse.

„Majkl Porter nije građen kao jedan od jačih momaka, da ga je Aron Gordon udario, pomislio bih, u redu, da ga je Nikola udario isto, Deandre Džordan, ali Majkla Portera baš i ne gledam kao fizički primerak. Odličan košarkaš, a što se mene tiče on više beži od kontakta. A da ovaj tako leži na zemlji sa sezonom na ivici… Moja prva pomisao je bila da je ono jadno videti. Svi smo bili u takvim utakmicama i u takvim situacijama ne ležiš dole. Popravićemo sve ostalo sutra“, ispričao je Martin.

Denver će u narednoj rundi plej-ofa igrati protiv Minesote Timbervulvs, protiv koje je lani igrao u prvoj rundi i pobedio sa 4:1.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i Džamal Marej režirali pobedu Denvera za prolaz u polufinale Zapada NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar