Foto: KK Crvena zvezda

Sjajan meč.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Makabija iz Tel Aviva sa 112:109 nakon dva produžetka u pripremnom meču koji se igrao na Kipru.

Neizvesno je bilo sve do poslednjeg napada, ali su Izraelci nakon drame uspeli da dođu do trijumfa.

PROČITAJTE JOŠ

Prvu četvrtinu su odigrali sjajno izabranici Duška Ivanovića i imali su sedam poena prednosti, da bi se Makabi vratio u drugoj.

Treća četvrtina bila je efikasna, ali se završila u egalu (19:19), da bi meč dobio pobednika nakon velike drame.

Imala je Zvezda prednost u poslednjoj deonici, Nedović je pogađao trojke i delovalo je da će lako stići do pobede crveno-beli.

Ipak, Makabi je uspeo u poslednjem napadu da izjednači i odvede meč u produžetak. Tamo su blistali Izraelci i imali su prednost tokom svih pet minuta, da bi Zvezda u poslednjih 30 sekundi vratila egal.

Na samom kraju, viđen je novi egal. Oba tima imala su priliku da dođu do pobede, ali je veliki broj promašenih bacanja, kao i grešaka na obe strane, doneo novi produžetak. U poslednji minut se ušlo sa rezultatom 107:100. Makabi je vezao pet poena, a ovu prednost crveno-beli nisu uspeli da stignu, pa je izraelski tim slavio.

Najbolji u redovima crveno-belih bili su Luka Mitrović i Nemanja Nedović sa po 23 poena, dok je Rokas Gedraitis dodao 22.

U Makabiju je blistao Bonzi Kolson sa 18 poena, 17 je dodao Roman Sorkin, a 15 Vejn Boldvin.

Zvezda je na Kipar otputovala bez lakše povređenih Miloša Teodosića i Šabaza Nejpira, ali su se timu zato priključili Dejan Davidovac i Majk Tobi koji je debitovao na ovom susretu.

BONUS VIDEO Poceko u epizodi „lopta je kod mene, čime ćete da igrate“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar