Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća pobedom nad Borcem iz Čačka 89:64.

Zvezda je pobedom zakazala novi košarkaški derbi sa Partizanom, koji je dan ranije u četvrtfinalu savladao Spartak iz Subotice.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli iz Beograda su rešili pitanje pobednika početkom treće četvrtine kada su napravili seriju poena zahvaljujući Luki Vildozi.

Argentinac je tada pogađao iz prodora, davao je trojke i kaznio svaki promašaj Borca da odlepi svoj tim prvo na deset, a onda i na 15 poena prednosti.

Dotle je Borac zahvaljujući svom napadu činio nervoznim i Duška Ivanovića i Fakunda Kampaca, a odbranom je na momente frustrirao i ostale igrače Zvezde kojima je „disao za vratom“ do poluvremena. Ipak, kada su krenule da se ređaju izgubljene lopte, a na kraju ih je bilo 14, krenuli su i problemi Borca.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Najefikasniji je kod pobednika na kraju bio Vildoza sa 18 poena, Nemanja Nedović je imao 13, Filip Petrušev 11, a Fakundo Kampaco i Ognjen Dobrić po deset. Kampaco je imao i šest asistencija od Zvezdinih 25 ukupno.

U timu  Borca su Đorđe Gagić i Marko Radonjić bili najbolji sa po 14 poena, Hanter Hejl je ubacio 13, a Diante Boldvin 11.

Crveno-beli su morali da se pomuče, što je bila dobra uvertira za derbi u polufinalu, u kom će Zvezda i Partizan igrati četvrti put ove sezone.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prvu četvrtinu je Zvezda počela sa nekoliko solidnih napada, sve dok Borac nije ubacio u „petu brzinu“.

Od starta su Čačani krenuli da igraju agresivno i napadački, brzo i lepo za oko, a zahvaljujući potezima Diantea Boldvina i Đorđa Gagića ušli su brzo i u seriju poena.

Zvezda je meč otvorila koševima Filipa Petruševa, da bi od 4:2 za Beograđane, krenula napadačka rapsodija Čačana.

Marko Radonjić je bio precizan za dva, počeo je da „radi“ i Gagić, koji je za nekoliko minuta bio siguran iz reketa, dao je trojku, a onda iznudio faul za 2+1.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Već tada je bilo jasno da je vrag odneo šalu, jer je Borac otišao na 12:6. Vildoza i Nedović su na drugoj strani promašivali iz igre, Petrušev i Dalibor Ilić četiri puta sa linije penala i Borac je to pedantno kažnjavao.

Kada su i Hanter Hejl i Boldvin ubacili svoje nove poene, Čačani su posle šest minuta košarke imali 17:6 i 11 poena prednosti, čemu se malo ko nadao.

Zvezda je poslednja četiri minuta prvog poluvremena igrala znatno bolje. Lopta je bolje išla u napadu, a čim je ušao prvi šut, stvari su postale lakše.

Nedoviću se „otvorila dizna“, Luka Mitrović je svojim poenima i asistencijama dao doprinos, pa je Zvezda serijom 9:0 završila prvu četvrtinu u kojoj je i dalje gubila 19:17.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kampaco je tada trojkom mogao sve da preokrene, ali se nije razumeo sa Daliborom Ilićem, pa je umesto željene akcije ispalio daleku trojku iz očaja i promašio je ceo koš.

Nije se dugo čekalo da Zvezda potpuno preokrene u seriji koja je išla do 14:0. Borac je u tom periodu gubio lopte kao na traci i napad je potpuno stao.

Kampaco je dao dve trojke iz ćoška, a posle prve su crveno-beli poveli 20:19. Mitrović je sjajno uposlio Ilića pod obručem i tek tada je Hejl sa linije bacanja malo ugasio požar u igri Borca.

Zvezda je kasnije uspela da ode na osam poena viška, sve dok Marko Radonjić i Bojan Tomašević nisu ubacili dve trojke za Borac i pred poluvreme održali neizvesnost, iako je sada Zvezda vodila sa 35:31.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Za poluvreme je beogradski tim ubacio 35 poena, a za prva četiri minuta nastavka čak 16. Luka Vildoza je u tom periodu radio sve.

Ubacivao je za dva, posle atraktivnih promena iza leđa iz prodora, davao je trojke i diktirao ritam napada Zvezde.

Kaznio je svaku promašenu loptu Borca pa je Zvezda tada prvi put otišla u dvocifreni plus.

U jednom periodu u toj deonici su ekipe naređale šest trojki i Borac se jedino tu vadio, pošto je u reketu i pod košem zakazao.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Shodno tome, prednost Zvezde je rasla i išla do 17 poena u trećem periodu, koji je svojim poenima iz odbojke sa zvukom sirene završio Fakundo Kampaco.

Crveno-beli su pred poslednji period imali 64:48, a Hasan Martin je posle minut i po u četvrtoj deonici povećao prednost na +18.

Ona je otišla i na 22 poena trojkom Stefana Markovića, pa je u poslednjih osam minuta Duško Ivanović mogao da pruži minutažu i igračima sa inače manjom minutažom.

Marković i Radonjić su do kraja razmenili još po jednu trojku, Ilić je uspeo da pogodi slobodna bacanja koja su ga mučila u prvom poluvremenu, a Zvezda je overila ubedljiv trijumf.


Crvena zvezda – Borac 89:64 (17:19, 18:12, 29:17, 25:16)

Dvorana: Čair (Niš); Sudije: Ninković, Vešković, Hadžić

Crvena zvezda: Vildoza 18, Lazarević 0, Kampaco 10, Mitrović 4, Lazić 5, Martin 6, Dobrić 10, Ilić 4, Nedović 13, Marković 6, Kuzmić 2, Petrušev 11; Trener: Duško Ivanović.

Borac: Boldvin 11, Ćurčić 3, Glišić 0, Nikolić 3, Tomašević 6, Gagić 14, Kočović 0, Novaković 0, Radonjić 14, Hejl 13; Trener: Dejan Mijatović.


Crvena zvezda - Borac 89:64 (17:19, 18:12, 29:17, 25:16)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar