Foto: FIBA

Košarkaši Crne Gore pobedili su Kamerun rezultatom 70:66 u meču drugog kola grupe B2 kvalifikacija za Olimpijske igre i tako sačuvali šanse da se plasiraju u polufinale turnira u Rigi.

Prva četvrtina bila je izuzetno neefikasna, pa su Crnogorci imali tek tri poena prednosti – 16:13.

Ni u drugoj igra Crne Gore nije bila bolja, naprotiv, Kamerun je uspeo da preokrene i sa prednošću od 29:32 ode na veliku pauzu.

U trećoj deonici Crna Gora je „dodala gas“ i vratila prednost na svoju stranu (20:10), da bi u poslednjoj četvrtini i te kako bilo drame (21:24). Jeste Crna Gora sve vreme bila u prednosti, ali su i Kamerunci imali svojih šansi, pogotovo nakon četiri neiskorišćena napada rivala zaredom u završnici, preciznije u poslednja dva minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, kada je trebalo da se meč dodatno zakuva, Kamerunci su promašivali, čak i sa penala, te su tako upisali prvi poraz u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore bili su Marko Simonović sa 18, Luka Bogavac sa 13, Kendrik Peri sa 12, Nikola Vučević sa 11 poena i 14 skokova i Dino Radončić sa 11 poena.

Kod Kameruna, Fabijan Ateba je postigao 14, Ejaga Brajs 12, a Džordan Baje 11 poena.

Crna Gora je blizu polufinala, ali će morati da sačeka epilog duela između Brazila i Kameruna. Crnoj Gori odgovara bilo koja pobeda Brazila, ili pobeda Kameruna nad Brazilom sa 14 ili više poena razlike. Brazil je u prvom kolu savladao Crnu Goru sa 81:72.

Plasman na Olimpijske igre obezbediće samo pobednici četiri kvalifikaciona turnira, a ova grupa se ukršta sa onom u kojoj su Letonija, Gruzija i Filipini.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar