Foto: Tanjug / AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Indijana Pejserse u noći između subote i nedelje sa 114:111.

Seltiksi su tako poveli sa 3:0 u finalnoj seriji na Istoku u NBA ligi i nalaze se na korak do velikog NBA finala. Prošle godine ih tamo nije bilo jer je Majami Hit prošao do borbe za trofej Lerija O’Brajena, ali ovog puta Seltiksi deluju zrelo da odu do kraja.

PROČITAJTE JOŠ:

Indijana je na dva i po minuta pre kraja vodila 109:101 i imala je sve u svojim rukama. Štaviše, uradila je nešto slično kao i Denver Nagetsi u svojoj sedmoj utakmici protiv Minesote, kada su veliku prednost olako ispustili u jednom od najvažnijih mečeva sezone.

To je uradila i Indijana prokockavši 18 poena viška. Braun je u završnici pogodio za dva, Tejtum za tri, posle čega je i Horford pogodio trojku.

Dva penala Nemharda u tom trenutku nisu bila dovoljno, jer je i Holidej pogodio dvojku za 111:111.

Do kraja je u tim trenucima ostalo 38 sekundi, a Holidej je dodatnim slobodnim bacanjem posle faula Sijakama doneo svom timu poen prednosti 112:111, posle čega je ukrao ključnu loptu Nemhardu u poslednjim sekundama utakmice.

Džejson Tejtum je predvodio svoj tim do pobede sa 36 poena, 10 skokova i 8 asistencija za 44 minuta provedena na parketu. Pratio ga je Džejlen Braun, jedan od junaka pređašnjih pobeda, sa 24 poena, Al Horford je imao 23, a Džrju Holidej 14, dok je Derik Vajt ubacio 13.

U Indijani se istakao Kanađanin Endrju Nemhard sa 32 poena, 4 skoka i 9 asistencija, Ti Džej Mekonel je imao 23 poena, 9 skokova i 6 asistencija, a Paskal Sijakam i Majls Tarner po 22 poena. Tarner je imao i 10 skokova, a Sijakam 6 asistencija.

Boston je bolje ušao u meč i već posle nekoliko napada napravio seriju od pet poena, pa je ubrzo poveo i sa 11:4. Do kraja prvog perioda se Indijana vratila na poen minusa, mada je Boston imao i sedam razlike u jednom trenutku.

Druga četvrtina je donela dominaciju domaćina u Gejnbridž Fildhausu, pa je Indijana velikom serijom otišla n 64:46.

Boston je smanjio zaostatak do poluvremena na 12 poena, do kraja treće četvrtine prišao na devet poena minusa, da bi u napetoj završnici uspeo da izboksuje pobedu preokretom koja Boston dovodi na prag finala.

BONUS VIDEO: Vatromet na Kalemegdanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar