Džejlen Braun
Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa)

Košarkaši Bostona su uspeli da odbrane prednost domaćeg terena i da posle produžetka slave protiv Indijane sa 133:128 u prvom meču finala Istočne konferencije.

Najbolji tim lige je jedva uspeo da odbrani prednost domaćeg terena, a koštalo ga je neiskustvo Indijane i loša odluka Rika Karlsija, trenera Pejsersa, u završnici.

PROČITAJTE JOŠ

Džejson Tejtum je ubacio 36 poena, od toga čak 10 u produžetku, ali je heroj Bostona Džejlen Braun koji je pogodio trojku za izjednačenje na 6,1 sekunde pre kraja četvrte četvrtine.

Boston je uspeo da se probudi da slavi i zahvaljujući Braunu koji je upisao 26 poena, ali i Džruu Holideju koji je susret završio sa 28.

„Dobrodošli u NBA plej-of. Uspeli smo da savladamo emocije. Sve može da se desi. Nije gotovo do zvuka sirene. Nije gotovo dok nije gotovo. Pronašli smo način da pobedimo na samom kraju“, rekao je Braun.

U prethodne dve serije su Seltiksi gubili druge mečeve, pa sada ne žele da to dozvole.

„To ne dokazuje ništa. Pobedili smo veliki meč. Serija još nije gotova“, poručio je Tejtum.

Tajris Halibarton je postigao 25 poena uz 10 asistencija, a Indijana je pogodila 13 trojki i ubacila čak 56 poena u reketu koji za Boston nije štitio Kristap Porzingis.

Karli je preuzeo krivicu i rekao „da poraz ide na njegovu dušu“ jer nije tražio tajm-aut u trenutku kada je došlo do izgubljene lopte nakon koje je Braun postigao trojku za izjednačenje.

„Mislim da je više do nas. Mislio sam da ćemo više mi odlučiti nego što će nam iznuditi izgubljenu loptu.“


NBA polufinala

Istok

Boston – Indijana 133:128 (pp) 1-0 u seriji

Zapad

Minesota – Dalas (četvrtak, 02.30)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar