Košarkaši Ritasa pobedili su Žalgiris u četvrtom meču finala litvanskog plej-ofa i osvojili su titulu prvaka te zemlje.

Ritas je u sredu uveče slavio sa 88:87 protiv ekipe Andree Trinkijerija na svom parketu i domogao se trofeja koji je Žalgiris osvajao u 11 od poslednjih 13 sezona.

PROČITAJTE JOŠ:

Ritas je i pre dve godine bio prvak, dok je tim iz Kaunasa pre toga godinama dominirao. U četvrtom meču je domaći tim do pobede vodio Markus Foster, koji je ubacio čak 33 poena uz po dva skoka i asistencije.

Markus je i na kraju rešio meč u poslednjih dvadesetak sekundi, kada je postavljen blok iskoristio da klisne kroz liniju odbrane Žalgirisa i polaganjem donese ključnu i pobedonosnu prednost svom timu. Motivisanog Fostera je pratio Gitis Radževičus sa 15 poena, dok je Ar Džej Kol imao 11.

Foster je uvek imao rešenje u šutu za tri poena, koji mu je bio gotovo perfektan sa šest trojki iz sedam pokušaja i to je tokom tvrde utakmice pravilo razliku.

U Žalgirisu se istakao Edmond Samner sa 21 poenom, Laurinas Birutis je imao 19, Lukas Lekavičus 16, a Arnas Butkevičus 10 poena.

Ritas je tokom prve četvrtine bolje ušao u meč, ali je Žalgiris nadoknadio malu razliku i vodio posle deset minuta sa 24:23, da bi do poluvremena Ritas preokrenuo na 51:48, a pre kraja treće četvrtine imao i plus osam.

Tokom četvrte je Žalgiris uspeo da preokrene, ali ne i da sačuva prednost, pa je Ritas došao do sedme titule u prvenstvu.

BONUS VIDEO: Jago na štakama u Areni pred drugi meč finala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar