O Srbiji, medaljama, govoru u svlačionici "orlova", Jokiću, NBA, motivaciji

Susret sa Bogdanom Bogdanovićem, NBA zvezdom i jednim od naših najboljih košarkaša, deca iz osnovne škole „Pavle Savić“ u Mirijevu dugo će da pamte. U sklopu sedmog po redu košarkaškog kampa koji tradicionalno organizuje u Beogradu, reprezentativac Srbije je proveo nekoliko sati družeći se sa oko 50 dečaka i devojčica, sa različitim aktivacijama u kojima su svi uživali.

Učenici su imali priliku i da pričaju sa Bogdanom u prostoru koji je pretvoren u najsavremenije košarkaške svlačionice, po ugledu na NBA klubove. Sjajni šuter je potom u intervjuu za Nova.rs pričao je o motivaciji, Nikoli Jokiću kao NBA šampionu, igranju za reprezentaciju, Svetskom prvenstvu, medaljama…

PROČITAJTE JOŠ

Tema je bila „Locker Room Talks“ (razgovori u svlačionici, prim.aut), je l’ volite više da držite govor ili da čujete neki dobar pred meč?

„Kako kad, i jedno i drugo mi odgovara. Nekad volim da slušam, nekad da pričam“, otkriva Bogdanović za Nova.rs.

Da li je veća motivacija da kažete nešto saigračima kada ste u reprezentaciji?

„Možda ću morati sad polako, vreme je“.

Poznato je koliko volite da igrate za reprezentaciju, šta je potrebno Srbiji za medalju na Mundobasketu (25. avgust – 10. septembar)?

„Da budemo zdravi i mentalno sveži, i da nađemo pravu motivaciju. Mislim da je to nešto što je najpotrebnije, a ostalo će doći samo po sebi. Svi imamo kvalitet i stvarno samo da nas zdravlje posluži“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bodrili ste Nikolu Jokića u velikom NBA finalu, kako je u ulozi gledaoca i kako ste videli sve što je uradio osvajanjem titule sa Denverom?

„Bilo je baš fenomelano, lepo iskustvo i mnogo je lepo videti ga sa porodicom, sa braćom, suprugom. Lepa slika koju šalje i tako reprezentuje i sebe, i svoju porodicu, ali i našu zemlju na najbolji mogući način. To što je on ostvario, što više vremena prođe biće neverovatnije. Stvarno smo oduševljeni i hvala mu zbog toga, čovek je svima velika motivacija“.

Da li ste pravili neke planove za Filipine i Mundobasket?

„Uvek mi pričamo o tome, spomenemo, on isto voli koliko i ja (da igra za Srbiju, prim.aut). Ali, razumem i kad neko ne igra, i uvek kažem što se tiče reprezentacije, najvažnije je da ti želiš. Ako ne želiš, onda bolje nemoj i to je moj savet za sve. Naravno da mi komuniciramo i teramo jedni druge na igru, i potrebni su nam svi, ali razumemo i ostale stvari, pogotovo oko dolaska kući, porodice, dece“.

Šta vam kaže selektor Svetislav Pešić na nešto više od dva meseca do Svetskog prvenstva?

„Komunicirali smo, još je rano, ima vremena do spiska i okupljanja reprezentacije. Tad počinje taj trenutak kad uđemo u bazu i pričamo između sebe“.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Sedmu godinu na vašem kampu pričate i radite s decom, koliko vam znače ta druženja?

„I ja sam bio nekad klinac i znam koliko mi je značio neki kamp, i da vidim nekog od profesionalnih igrača. Ovim putem bih se zahvalio glavnom sponzoru kampa adidasu na pomoći i ove godine. Tu smo zbog dece i to je najvažnije, da im podignemo svest što se tiče košarke, ali i sporta generalno“.

Šta biste više voleli, da osvojite NBA prsten ili zlato sa Srbijom?

„Pa, voleo bih oba, da se ne lažemo. Ne znam šta bih pre, jurim i ka jednom i ka drugom“, zaključuje Bogdanović u intervjuu za naš portal.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

*

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

*

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

*

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

BONUS VIDEO Jokić na trci konja u Somboru