Srbija-SAD, polufinale Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Barak Obama, bivši predsednik SAD, odabrao je najbolju NBA petorku svih vremena, a u njoj nije bilo mesta za Kobija Brajanta.

Obama je među najbolje stavio Majkla Džordana, Stefa Karija, Lebrona Džejma, Kevina Durenta i Hakima Olajdžuvona.

“Ja sam Barak Obama, ljubitelj košarke. Govoriću o svojih startnih pet. Ovo je tim za koji verujem da bi mogao da pobedi sve”, započeo je nekadašnji predsednik SAD.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvi plan istakao je Džordana, a onda je nastavio da ređa omiljene košarkaše.

“Ja sam iz Čikaga, pa je tu naravno Majkl Džordan na poziciji dva. Stavio bih Lebrona na krilnog centra. On bi se dosta bavio proigravanjem, bio bi u sličnoj ulozi kao na Olimpijskim igrama. Prilično je blizu onome što je Medžik Džonson radio, ali želim malo više šuta i malo više lepršavosti.”

Nije se dvoumio ni oko pozicija plejmejkera i centra.

“Ubaciću u priču i svog prijatelja Stefa Karija jer se nalazimo u ‘eri trojke’, a on je najveći šuter svih vremena, bez dileme. Na centra ću staviti Hakima Olajdžuvona jer mislim da se njegov stil igre odlično prenosi na moderno vreme. Neverovatan atleta i defanzivac, daće vam sve što vam je potrebno na toj poziciji.”

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednji izbor bio mu je popularni „KD“.

“Teško je izabrati poslednje mesto u petorci, ali izabraću Kevina Durenta za koga mislim da je najefikasniji poenter u istoriji košarke”, zaključio je Obama.

Bivši predsednik SAD je osim Kobija izostavio i Lerija Birda, Medžika Džonsona, Karima Abdul-Džabara, dok o Nikoli Jokiću verovatno nije ni razmišljao u ovom trenutku.

Obama je inače bio uključen u Netfliksovu dokumentarnu seriju “Startnih pet” (Starting 5), u kojoj su u glavnim ulogama NBA zvezde, kao što su Džimi Batler, Entoni Edvards, Lebron Džejms, Džejson Tejtum i Domantas Sabonis.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar