Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Aleksa Avramović sa svojih 18 poena praktično je rešio duel Srbije i Finske (77:61) u prvom kolu grupe G kvalifikacija za Evrobasket 2025.

Posle odlične partije i pobede sumirao je svoje utiske, a posebno je na njega uticao pun Pionir.

“Hvala publici koja je došla u velikom broju, velika zahvalnost njima, pre svega deci. Uvek je lepo podstaći mlade da dođu u halu. Sem nešto sporijeg starta u prvoj deonici, igrali smo dobru košarku i sveli ih na 61 poen. Kad smo podigli nivo agresivnosti u odbrani otvorio nam se napad. Zaslužena pobeda, ovo je prošlost idemo za Gruziju“, rekao je Avramović.

PROČITAJTE JOŠ

Igrao je sjajno košarkaš Partizana na Svetskom prvenstvu u Manili, a njegova igra podsetila je na onu iz Filipina.

“Sezona ide malo gore, malo dole, u svemu treba tražiti kontinuitet. Mi smo ga pronašli u drugom poluvremenu i to je to.”

Na kraju je Avramović najavio narednu utakmicu Srbije u kvalifikacijama sa reprezetnacijom Gruzije (26. februar).

“Teška utakmica zato što će nas čekati puna hala. Oni su danas izgubili od Danske, svako svakog danas pobeđuje to nije ništa čudno. Pogotvu ekipe koje dugo igraju zajedno, a nisu možda tako snažne po imenima, takvih se plašimo i gubili smo od istih u prošlosti. Gruzija je odlična ekipa predvođena Šengelijom i Šermadinijem, a mi idemo tamo da igramo našu košarku“, zaključio je Avramović.

BONUS VIDEO Trojke Avramovića i Marinkovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar