Spreman je za meč protiv "azura".

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Aleksa Avramović, bek reprezentacije Srbije, oporavio se od povrede zgloba noge, trenirao je sa ostatkom tima pred meč protiv Italije u okviru druge faze Mundobasketa, i biće na raspolaganju Svetislavu Pešiću za meč protiv „azura“.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, Avramović i saigrači još uvek su pod utiskom događaja vezanih za Borišu Simanića, koji je morao da bude hitno operisan zbog udarca koji je dobio tokom završnice utakmice protiv Južnog Sudana:

„Postoje stvar važnije stvari od košarke. Simanić je dobio nezgodan udarac koji ga je odvojio od nastupa na takmičenju. Ovom prilikom želim da mu pošaljem podršku, pošto nije sa nama trenutno, na oporavku je. On je veliki deo tima, dodatna motivacija za ono što nam sledi“, poručio je Avramović.

Ipak, „orlovi“ moraju da pronađu snage za pobedu nad Italijanima:

„Pobedom smo zvanično u četvrtfinalu, motivacija nije upitna. Dobili su nas u kvalifikacijama za OI i u osmoni finala Evrobasketa prošle godine. Imali smo prilike da se susretnemo sa ekipama koje neguju sličan stil igre. Portoriko igra brzu tranzicionu košarku, protiv njih smo dobro odigrali. Sutra ćemo imati isti pristup sa maksimalnom agresivnošću u odbrani. Znamo šta nam pobeda donosi, nama i Boriši“, dodao je Avramović.

Motiva ne manjka, a bek Partizana je istakao i da su pripreme u punom jeku:

„Mi se sprememo u četiri zida. Temeljno prelazimo stvari, kao i uvek i daćemo sve od sebe da pobedimo.“

Mnoge je zabrinula povreda, ali je Avramović istakao da razloga za brigom nema:

„Noga je odlično, trenirao sam prethodnih dana.“

Jedan od najvažnijih igrača reprezentacije je dodao i šta bi moglo da bude ključno:

„Mislim da je naša mladost i želja ključ svega. Pokazali smo da smo nabolji tranzicioni tim, mi nećemo naš stil igre menjati. Defanzivni skok je jako bitna stvar, ako bude funkcionisao, a verujem da hoće, mi ćemo leteti po terenu. U slučaju da ne istrčimo kontru imamo rešenja i u pozicinom napadu.“

Za kraj, dodao je i ko je glavni igrač u redovima Italije:

„Igraju kao tim, dugo su zajedno i imaju jasno podeljeno uloge. Ako moram da izdvajam, to je (Simone) Fontekio.“

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar