Foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport

Andrej Žakelj, trener košarkaša Studentskog centra mogao je da bude zadovoljan posle iznenađenja koje je njegov tim priredio u Pioniru.

Podgorički tim je pobedio Partizan sa 84:83 u prvom meču četvrtfinala ABA lige i sada se nalazi na pobedu od plasmana u polufinale.

PROČITAJTE JOŠ:

U polufinalu čeka Cedevita Olimpija koja je ranije eliminisala FMP iz Železnika, dok se Partizan nada sličnom razvoju događaja kao i prošle godine i prolasku u novo finale.

Žakelj kaže da je skok u prvom meču četvrtfinala presudio u korist njegovog tima, pošto je Studentski centar imao 42, a Partizan samo 23 skoka.

„Još je sve jako sveže. Moram da čestitam momcima. Mi smo poslednju utakmicu igrali pre mesec dana, što se tiče ABA lige, tako da nije bilo lako da održimo fokus i trening u ovom periodu. Kao što spominjem skoro svaku utakmicu, ovi momci imaju karakter i to ih spasava. Nedostatak kvaliteta stave u borbu, u želju da dobiju i to je veliki kvalitet ovog tima. Radimo mnogo i vidi se napredak u ove dve godine. Već je bio plasman u plej-of velika nagrada za naš klub i pogotovo igrače, a ovo još veće protiv ovakve ekipe kakva je Partizan“.

„Ovom prilikom im čestitam za sezonu u Evroligi, neverovatno, ali kažem, moji momci su stvarno dali poslednji atom snage, suvereno smo dobili skok i to je glavna stvar koja nam je išla u prilog. Danas malo slavimo, sutra opet u dvoranu i čeka nas druga utakmica. Nema opuštanja, mislim da je ova utakmica bila odlična za navijače u dvorani, neverovatna publika. To je prva utakmica, idemo u četvrtak da probamo da budemo isto angažovani i fokusirani energetski“, rekao je Žakelj.

Trener „studenata“ je odlučio da u poslednjim minutima odigra zonsku odbranu, a izbor je olakšala činjenica da je Partizan od 32 šuta spolja ubacio samo devet.

„Imali smo problema na niskom postu u nekoliko napada. Napadali su nas u mismeču i to sam odlučio da odigramo, zonsku odbranu. Malo zbog pariranja unutra i da nam ostanu dvojica visokih igrača pod košem i to se isplatilo“, objasnio je Žakelj.

BONUS VIDEO: Bogdan Bogdanović o dolasku u Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar