EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Alen Smailagić, košarkaš Žalgirisa, pričao je o mnogim aktuelnim košarkaškim temama, pa je pomenuo i svoj bivši klub - Partizan.

Krilni centar je letos napustio crno-bele iz Beograda i prešao u Žalgiris, ali nije najbolje otvorio sezonu, pa je naišao na javne kritike trenera Andree Trinkijerija.

„Trenker Trinkijeri pokušava da mi pomogne, to je sigurno. Pokušavam da dam sve od sebe i prilagodim se. U defanzivnom delu moram da postanem čvršći kako bih mogao više vremena provoditi na terenu. To mi je najveća stvar. Moram da znam koga čuvam, da li igram 3, 4 ili 5, da znam sve o svakom igraču, a ne da se fokusiram samo na jednog ili dva momka“, rekao je Smailagić u intervjuu za „Basket News“.

PROČITAJTE JOŠ:

Uporedio je rad sa Trinkijerijem i rad sa Željkom Obradovićem.

„Oni su različiti treneri. Različiti načini razmišljanja. Obojica mrze da gube, ali imaju drugačiji pristup. Željko je glasniji, Trinkijeri voli više da priča sa nama da nam bude bolje. Ne mogu da ih poredim“, istakao je Smailagić.

Razgovor nije mogao da prođe bez priče o Partizanu.

„Sjajno mi je bilo u Partizanu. Partizan je veliki u košarci, a Žalgiris je najveći košarkaški klub u Litvaniji. Gotovo je isto. I dalje mi nedostaje moja porodica i neki prijatelji. Ali igrači koje imamo u Žalgirisu su najbolji saigrači koje sam ikada imao. Sve je super“, prokomentarisao je 39. pik na NBA draftu 2019.

PROČITAJTE JOŠ:

Osvrnuo se i na loš start crno-belih u Evroligi, pošto su upisali dva poraza u dva uvodna kola.

„Imali su težak početak, ali su se borili. Oni su novi tim i teško ih je sve okupiti za dva meseca.“

Pričao je Alen i o eventualnom povratku u Partizan.

„Možda kad budem stariji. Naravno, vratiću se u Partizan (osmeh). Ja sam Partizanovo dete“, zaključio je povremeni reprezentativac Srbije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar