Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI; Pedja Milosavljevic/STARSPORT; Goran Srdanov/Nova.rs

Veliku buru je podigla izjava Željka Obradovića nakon poraza Partizana u finalu Kupa Radivoja Koraća u subotu u Nišu od večitog rivala Crvene zvezde rezultatom 75:69.

Obradović je tada odreagovao na prozivke navijača crveno-belih da je Partizan državni projekat.

„Od kada sam došao, priča se da je Partizan državni projekat. Veća laž nije izgovorena. Mora biti da je sve obrnuto i vreme je da se kaže. Apelujem na ljude iz kluba da izađu sa podacima, da vidimo crno na belo kako smo mi državni projekat“.

PROČITAJTE JOŠ

Dan kasnije u jednom od svojih bezbroj gostovanja na različitim televizijama je na taj komentar regovao i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije u programu TV Prva.

„Vratiću se na početak kada sam govorio o odnosu ljudi prema državi. Bili smo četvrti na zapadnom Balkanu kada sam postao premijer, a sada smo prvi po svemu. Ne moraju oni iz kluba da požure da govore o tome, kod nas je sve transparentno. Mogao sam da se osmehujem, ali govorim sa zbiljom zato što je ovo jedan odvratan napad na državu koji se događa svaki dan, ne samo od ovog čoveka nego iz iz drugih klubova, pa i Zvezde. Bogom je dano da ste protiv države. Kad se postigne uspeh, kažu ‘uprkos državi’. A ništa ne bi bilo da im nema države. Možda jedan, ali pre će biti nijedan klub u Evropi nema podršku države kao Partizan i Crvena zvezdi“.

Nije se tu Vučić zaustavio.

„Direktan novac od države, o Telekomu, Nisu, preko grada, gradskog novca, sve to jer je država tražila da budu pomognuti. Plaćamo enormne sume novca. Po tri puta nižoj ceni dobijaju halu Arena, izlažanje u susret oko poreza, privatnike kojima država kaže da podrže klub za koji i ne navijaju. Najlakše je da kažu „Vučiću p..deru“. Pa sad ćete svi da dobijete. To je jer nemamo privatne klubove. Ne mogu oni da kažu čestitamo sportski, pretežno su sudije krive, ili je to morao neko drugi da naredi. Sve ću to reći Malom da pripremi. Država je uvek najlakša moneta za potkusurivanje. Najlakše je reći da su protiv države, ali je sramota reći da dobijaju pare od države i da je onaj drugi miljenik“.

BONUS VIDEO Slavlje igrača Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare