Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport/Getty Images

Aleksa Avramović, košarkaš CSKA iz Moskve, dugo je bio pogon košarkaške reprezentacije Srbije koju je do pre nekoliko dana zvanično vodio Svetislav Pešić.

Ipak, Pešić neće više biti selektor Srbije, a Avramović kao da još uvek ne veruje u tu informaciju.

„Treba da se čujem sa njim. Ne želim da poverujem da se to desilo. Ne ja, nego svi igrači“, rekao je Avramović u intervjuu za „Mozzart Sport„.

PROČITAJTE JOŠ

Pričao je bek „orlova“ i o uspehu na Olimpijskim igrama i bronzanoj medalji.

„Ponovili smo ogroman uspeh, sada smo već reprezentacija koja kada se pojavi na nekom velikom takmičenju odmah pretenduje na medalju. To nije bio slučaj prethodnih godina, ali ovo je samo pokazatelj kako je selektor Kari Pešić sve to postavio sa ljudima iz Saveza. Svi su odradili fantastičan posao i u ovom ciklusu smo od tri takmičenja izvukli dve medalje. Da li je moglo bolje? Uvek može. Ipak, da nas je neko pitao da li bismo prihvatili ovo? Svi znamo odgovor. Leto je bilo za pamćenje i nikada neću moći da zaboravim dva najbolja momenta u mojoj karijeri, Filipine i Olimpijske igre. Nadam se da ćemo nastaviti sa uspesima koji raduju čitavu naciju.“

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Avramović srušio Crvenu zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Moskvi od ekipe CSKA na pripremnoj utakmici pred početak nove sezone (94:92) a presudne poene je dao Aleksa Avramović.

Zvezdi je ovo drugi poraz u pripremnim mečevima, nakon onog koji je pretrpela od Olimpijakosa pre dva dana.

Najefikasniji među igračima Zvezde bili su Uroš Plavšić sa čak 21 poenom i pet skokova, kao i Ajzea Kenan, čovek koji je ovog leta stigao u Zvezdu iz Olimpijakosa sa takođe 21 poenom. Kodi Miler-Mekintajer je imao sedam poena i osam asistencija, a Nikola Kalinić sedam poena, tri skoka i dve asistencije.

Aleksa Avramović, novi igrač CSKA koji je u Rusiju prešao iz Partizana, bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca sa 16 poena i po četiri skoka i asistencije i njegovi poeni sa linije penala bili su ključni.

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar