Foto: SILVIO AVILA / AFP / Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Brazila Aleksandar Petrović otkrio je kada Bruno Kaboklo treba da se stavi nacionalnom timu na raspolaganje.

Zbog Kabokla se digla velika buka jer je u subotu Partizan javio da je Brazilac svojevoljno napustio ekipu pred finale košarkaške Superlige sa Zvezdom.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao obrazloženje je navedeno između ostalog da je otputovao u Sjedinjene Države zbog reprezentativnih obaveza, iako je pozadina priče drugačija.

Petrović kaže da je obaveza i Kabokla, ali i Jaga Dos Santosa da dođu u nacionalni tim tek kada završe domaće prvenstvo u Srbiji.

A finalna serija Partizana i Crvene zvezde počinje tek u ponedeljak i može da se oduži na pet utakmica.

„S obzirom na novonastalu situaciju sa Kaboklom i Partizanom, mogu vas samo informisati, da on i Jago imaju obavezu da se jave na pripreme brazilske reprezentacije, istog dana po završetku obaveza u srpskom prvenstvu“, rekao je Petrović.

„Igrač je bez dozvole kluba i bilo kakvog obaveštenja otputovao za Orlando, navodno zbog obaveza u nacionalnom timu Brazila. KK Partizan se u svojoj istoriji nije susretao sa ovakvim potezima igrača i učiniće sve pravne korake da na najbolji mogući način zaštiti svoje interese. Bruno Kaboklo je svojevoljnim napuštanjem tima učinio presedan i na taj način ostavio saigrače bez pomoći u finalu. Protiv igrača je odmah pokrenut disciplinski postupak“, poručili su pre toga iz Partizana.

Iz Humske su jasno poručili da razlog odlaska u veoma važnom trenutku nisu neizmirena dugovanja.

„KK Partizan ovim putem potvrđuje da su finansijske obaveze prema Brunu Kaboklu blagovremeno izmirene i da nikako novac ne može biti uzrok njegovog svojevoljnog odlaska. U ovom trenutku, klub ima opciju u ugovoru da igrača zadrži i naredne sezone, a odluku o daljim potezima će doneti u danima pred nama“, naveli su crno-beli.

BONUS VIDEO: Bruno Kaboklo – najbolji potezi 2023/24

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare