Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Vreme je da se reši dilema ko je najbolji tim u regionu.

Jedna od najboljih košarkaških sezona u regionu u novijoj istoriji dolazi do svog vrhunca.

Peta utakmica finala ABA lige između Partizana i Crvene zvezde odlučiće šampiona ABA lige, a usijanje atmoasfere je na vrhuncu.

PROČITAJTE JOŠ

Večiti su ove sezone vodili košarkaške ratove i odigrali neke antologijske utakmice i sada je jedna zutakmica stala između uspeha i neuspeha.

Iako je Partizan stigao na pobedu od fajnal-fora i odigrao fenomenalnu povratničku sezonu u Evroligi, neosvajanje nijednog trofeja bi bio neuspeh, dok sa druge strane Zvezda i pored duple krune u Srbiji teško da bi mogla da bude zadovoljna da u dva najjača takmičenja u kojima je igrala gleda u leđa večitom rivalu.

Prednost domaćeg terene u meču koji počinje u 20 časova je na strani Partizana, a na njihovoj strani su i brojevi.

Posebno u finalnim serijama jako se teško dolazi do brejka. Poslednje tri serije rešene su posle maksimalnih pet utakmica, u kojima je svaka ekipa uspevala da odbrani domaći teren u svakoj utakmici. Ovo će biti četvrto uzastopno finale koje se rešava u pet utakmica, a trenutno su domaće ekipe u seriji od 22 uzastopne pobede u finalima.

oslednji put da je neka ekipa napravila brejk u finalnoj seriji dogodilo se 2018. Tada je Budućnost u prvom susretu savladala Crvenu zvezdu u Pioniru, napravila brejk, koji je potom odbranila sa dve pobede u Morači i osvojila titulu.

Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Zvezda je poslednji put napravila brejk u finalima 2017. godine kada je u trećoj utakmici finala savladala Cedevitu i ukupnim rezultatom 3:0 osvojila titulu.

Zanimljivo je da u poslednjih šest mečeva nije savladala Partizan kao gost u ABA ligi, a poslednji put je u plej-ofu kao gost Partizan pobedila 2015. godine.

Treba reći i da je Zvezda ove godine slavila u „Areni“ u Evroligi.

Zanimljivo da Partizan na brejk u finalnim serijama čeka još duže. Poslednji put Partizan je u finalnoj seriji ABA lige slavio na gostujućem terenu 2007. kada je pobedio FMP u Železniku. Doduše, kasnije se dugo godina igrao Fajnal for, tako da Partizan u suštini i nije igrao mnogo finalnih serija

Zvezdi će dakle trebati istorija i da postane prvi tim kojem je ovakav preokret pošao za rukom, a Partizan svakako želi da izbegne da bude deo iste po drugi put u sezoni.

Jer, ako se crno-belim ponovi Madrid, biće to tragedija šampionskih razmera.

BONUS VIDEO  Željko Obradović posle četvrte utakmice finala ABA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar