Dušan Vlahović Foto:COFFRINI / AFP / Profimedia

Stavio je tačku na sve, bar za sada

Mnogo se polemike vodilo oko Dušana Vlahovića na Svetskom prvenstvu u Kataru, a u centru pažnje bio je njegov odnos sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Vlahović je na okupljanje reprezentacije došao povređen, ali su svi očekivali da će za meč sa Brazilom biti spreman.

To se ipak nije desilo, pa je u tom susretu srpski napadač ušao tek u drugom poluvremenu, dok protiv Kameruna nije odigrao ni minut.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlahović je tokom prvenstva na društvene mreže okačio sliku sa opisom da je spreman, a posle utakmice sa Kamerunom snimljen je kako trči sprinteve.

Protiv Švajcarske je Vlahović konačno bio starter, a odužio se golom za 1:2, iako je Srbija na kraju poražena sa 3:2.

Ipak, Vlahović nije odigrao meč do kraja, već je zamenjen u 55. minutu, iako je kasnije za srpske izveštače rekao da je bio sposoban da provede još vremena na terenu.

„Odluka Mistera je bila da izađem. On je odlučio da napravi tu izmenu. Osećam se okej, nisam igrao dugo, verovatno je to uticalo na tu odluku, nema nikakvih problema između nas“, rekao je Vlahović.

Vlahović je na poluvremenu imao razgovor sa Piksijem.

„Nisam bio iznenađen izmenom, jer me je pitao na poluvremenu kako se osećam. Rekao sam da sam dobro“.

PROČITAJTE JOŠ:

Osvrnuo se i na priče da između njega i Piksija ne funkcioniše sve najbolje.

„Pričalo se svašta. Gluposti i nebuloze. Već sam dao izjave oko toga. Nema problema između mene i Mistera“.

Ponovo je upitan i o ljubavnim aferama u reprezentaciji, ali je istakao da je o svemu tome već pričao na konferenciji pre duela sa Švajcarskom.

„Ne vraćam se na to. Držao sam konferenciju zbog toga. Nije nas poremetilo, ne mogu gluposti da nas poremete“.

Vlahović je protiv Švajcarske postigao prvi gol na Svetskom prvenstvu, a njega je proslavio tako što se držao za međunožje, pa je ostalo nejasno da li je ta reakcija bila upućena srpskim (zbog svega o čemu se pričalo prethodnih dana) ili švajcarskim navijačima.

Svakako da ostaje žal što Vlahovića nismo duže gledali na terenu ovo Svetsko prvenstvo, jer Srbija je sa njim i Aleksandrom Mitrovićem definitivno drugačija i moćnija reprezentacija.

BONUS VIDEO Katar 2022 Lična karta – Dušan Tadić

Komentari

Svi komentari (4)