Foto: EPA/PETER POWELL

Zbog burne prošlosti ga nećemo gledati u Kataru.

Legenda i najboljis trelac reprezentacije Meksika Havijer Čičarito Ernandez neće igrati na Mundijalu u Kataru, a glavni razlog su događaji koji su prethodili turniru u Rusiji 2018. godine.

Desetak dana pred početak prvenstva, dogodio se skandal u koji su bili umešani fudbaleri koji su organizovali dve orgije sa prostitutkama, a dugo je priča o tome bila pod velom tajne.

PROČITAJTE JOŠ

Mnoge stvari koje su tada bile izrečene nisu bile istinite i samo jedan igrač se više nije vratio u reprezentaciju otkako je selektor postao Gerardo Tata Martino.

Taj igrač je pomenuti Čičarito, ali se dugo nije znalo zašto je samo on nastradao jer su novinari svesno prećutkivali tu priču kako bi ostali u milosti fudbalskog saveza Meksika.

Ali jedan novinar je odlučio da neće ćutati i kaljati svoj ugled, a u pitanju je doajen sportskog novinarstva u Meksiku, Ramon Fernandez koji je sad aotkrio čitavu priču.

„Martino nam je doslovno sve priznao. Da je ‘Čičarito’ angažova dve prostitutke tokom putovanja iz Njujorka u San Antonio i to mu je bilo to.

Foto: EPA/LARRY W. SMITH

Cela ga je grupa odbacila jer je kompromitovao sve ostale igrače kod njihovih supruga. Svi su bili optuženi za orgije, a sve njihove žene su posle toga bile očigledno ljute.

Postojala je grupa igrača koja mu se suprotstavljala, Čičarito nije uspeo da traži i dobije oproštaj na vreme, a Martino je razgovarao sa njim i sve je negirao.

Fernandez je takođe otkrio da je službenik FS Meksika koji je nabavljao prostitutke dobio otkaz.

@revistaproceso76 #Chicharito #JoséRamónFernández #SelecciónMexicana #Qatar2022 #Tri #TataMartino #Exclusiva #Proceso #RevistaProceso @miseleccionmx ♬ sonido original - Revista Proceso

„Osoba koja je bila umešana u dogovaranje cele priče sa prostitutkama koje su radile u FS Meksika dobila je otkaz. Danas radi u FIFA“.

Inače, Meksikanci su poznati po divljim zabavama sa prostitutkama, a sličnih slučajeva bilo je i ranije, kao posle Svetskog prvenstva 2010. godine, kada je polovina reprezentacije bila suspendovana na nekoliko meseci.

BONUS VIDEO Jaramaz hladnokrvno rešio meč, Srbija pobedila Veliku Britaniju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar