Kalid Salman Foto: Printscreen/Twitter/ Football Tweet

Ne sluti na dobro...

Iako bi Svetsko prvenstvo u fudbalu trebalo da bude svetkovina najvažnije sporedne stvari na svetu, na manje od dve nedelje pre početka borbe za trofej najbolje reprezentacije planete najmanje se priča o fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ...

Navijači širom sveta pozivaju na bojkot, treneri su nezadovoljni zbog termina, dok se sve više priča i o načinu na koji je Katar dobio organizaciju. No, jedna od gorućih tema su ljudska prava.

Jedna od najvećih bojazni kod ljubitelja fudbala predstavlja izuzetno striktan odnos vlasti u Kataru prema zapadnjačkom načinu života, a da situacija neće biti ni najmanje naivna pokazuje i jedan intervju sa Kalidom Salmanom, ambasadorom šampionata.

Salman, inače bivši reprezentativac ove zemlje u fudbalu, je tokom intervjua za nemački ZDF svojim stavom o homoseksualcima izazvao pravu lavinu:

„Prihvatićemo ih ovde, ali oni moraju da prihvate naša pravila. Homoseksualizam je ‘haram’. Znate li šta znači ‘haram’?“, pitao je Salman sagovornika. Haram je inače jedno od pet islamskih zapovesti i služi da opiše sve ono što je, prema islamskom zakoniku, „zabranjeno od Alaha“.

„A znate li zbog čega je zabranjeno? Jer je to oštećenje mozga. „, rekao je on.

Nedugo potom intervju je prekinut, da bi gotovo momentalno usledile brojne osude ovakvih reči.

BONUS VIDEO Katar 2022 Lična karta – Aleksandar Mitrović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare