Foto: Starsport

Nije mnogo oduševila poslednja utakmica crveno-belih.

Dramatična pobeda Crvene zvezde u 12. kolu Superlige Srbije nad Javorom 3:2 dodatno je unela nervozu među navijačima koji nestrpljivo čekaju novi izazov u Ligi šampiona.

Nesvakidašnje greške, slaba igra u defanzivi, autogol štopera Nasera Đige ostavili su jako loš utisak pred meč trećeg kola sa nemačkim Lajpcigom koji je u sjajnoj napadačkoj formi.

PROČITAJTE JOŠ

Već dugo postoji taj problem koji trener Barak Bahar ne može da reši, a čini se da Izraelac mora nešto pod hitno da promeni u igri šampiona Srbije, inače će protivnici do kraja sezone trljati ruke pred mečeve sa crveno-belima.

Sistem sa tri štopera koji stoje veoma visoko pokazao se kao loša opcija u Superligi, jer je Zvezda nakon 10 mečeva primila 12 golova, dok je recimo prethodne sezone na 39 mečeva samo 19 puta vadila loptu iz mreže.

Foto: Starsport

Javor, koji je sada na 9. poziciji domaćeg šampionata, uspeo je da postigne dva gola na Marakani iako je imao samo jedan šut u okvir gola.

Zvezdina odbrana je konstantno bila pod pritiskom bez obzira na to što je Javor veoma defanzivna ekipa koja nije došla u Beograd da napada.

Koliko je ovaj sistem ranjiv pokazalo se i u prethodnom kolu protiv Radničkog. Tada je golman Omri Glazer primio tri gola, ali srećom po Zvezdu rezultat ovog meča je na kraju promenjen sa 4:3, na službeni – 3:0, te su mnogi zaboravili na očajnu igru crveno-belih.

Postigao je i Voždovac Zvezdi tri gola, kao i Mančester siti, dok su Jang Bojs i Čukarički dva puta nadmudrili defanzivce ekipe sa Marakane.

Foto: Starsport

Zbog toga su posle meča fudbaleri u crveno-belom dresu došli ispod severne tribine, gde su se suočile sa kritikama navijača.

„Najskuplji, a loše igrate“, odzvanjalo je nekoliko minuta sa severne tribine.

Osim toga skandiralo se još i: „Hoćemo Zvezdu na teren“, „Hoćemo srce na teren“, „Sever je Zvezda“…

Lajpcig će pokušati da iskoristi upravo to u sredu (21) kada će u najboljem evropskom takmičenju ukrstiti mačeve sa crveno-belima. Nemci ove godine prosečno postižu dva gola u Bundesligi i to rade sa zaista moćnim timom.

Foto: Starsport

U napadu imaju nekoliko velikih talenata kojima se predviđa blistava budućnost, a među njima najveću opasnost predstavljaju napadači Luis Openda i Ćavi Simons.

Iza njih kao prednji vezni igra reprezentativac Španije – Dani Olmo, dok pored njih u navali deluju i Jusuf Polsen, Emil Forsberg i Benjamin Šeško.

Svako od njih je nestvarno brz, a upravo to nedostaje odbrani Zvezde koja se muči sa takvim fudbalerima. Srđan Mijailović nakon sjajnog starta pokazuje da se ipak ne može očekivati od njega perfektna igra na poziciji štopera. Điga je takođe posustao u poslednjem periodu, iako je protiv Sitija u Mančesteru delovao zaista moćno. Ne blista ni kapiten Aleksandar Dragović, dok su Miloš Degenek i Uroš Spajić veći deo sezone proveli na klupi.

Glazer blista u Ligi šampiona, dok ga u Superligi pa gotovo i nema.

Foto: Starsport

Svi ovi problemi dolaze u najtežem periodu za ekipu Baraka Bahara čija će se sezona prelomiti u narednih mesec dana.

Nakon gostovanja u Nemačkoj, Zvezda će igrati protiv IMT-a, Radnika, pa ponovo Lajpciga, zatim Železničara, Vojvodine i Jang Bojsa i to sve u jednom mesecu.

„Podelio bih utakmicu na dva dela. Prvo poluvreme je bilo jedno od najkvalitetnijih u ovoj sezoni. Dominacija na terenu, kontrola i stajanje iza lopte, uz tri pogođena okvira gola i postignut pogodak. Mogli smo još, ali onda u drugom poluvremenu nedostatak koncentracije u fazi odbrane, jer je zaista neshvatljivo da primamo dva gola i tako dovodimo utakmicu i pobedu u pitanje. Na kraju, pobeda golom Jovana Mijatovića koji radi dobro, ponaša se kako treba i sjajno izgleda na terenu“, rekao je pomoćnik Baraka Bahara, Boris Savić.

BONUS VIDEO Glupost Morate i poništeni gol za vođstvo Španaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare