Foto: Starsport

Srpski šampion melje redom na domaćoj sceni, Milan Pavkov opet trese mreže kao u najboljim danima, a novajlije odmah pokazuju zašto su dovedene na Marakanu

Tri utakmice, tri rutinske pobede na startu sezone za Crvenu Zvezdu. Posle dominantnih partija u prva dva kola pred svojim navijačima, crveno-beli su nastavili niz i u Lučanima trijumfom protiv Mladosti od 2:1 zacementirali lidersku poziciju u Superligi.

PROČITAJTE JOŠ

Ukupno 11 golova u mreži rivala i samo jedan u mreži kapitena Milana Borjana još jedan su pokazatelj dominacije petostrukog uzastopnog šampiona koji u ovom trenutku deluje kao liga za sebe u srpskom fudbalu.

Iako je bilo blagog posrtanja u završnici protiv Mladosti, to nije previše pokvarilo utisak sa početka sezone.

Šampionska matrica od prošle godine i dalje je tu, a pojačanja koja su ovaj put pažljivo birana od starta su dala ogroman doprinos.

Za razliku od nekih prethodnih prelaznih rokova, nije se kupovalo reda radi, već su pažljivo birani igrači kako bi se Stankovićev recept iz prošle sezone unapredio i rezultirao ulaskom u Ligu šampiona koja mu je kao treneru do sada izmicala.

Defintivno je prvo ime na startu nove sezone Milan Pavkov. Miljenik navijača Crvene zvezde možda napusti klub do kraja prelaznog roka, ali je u sezonu ušao naoštren da dokaže da u njemu i dalje ima golgeterske vatre.

Na prva tri meča postigao je četiri gola i poziciju napadača, koja je prošle sezone smatrana kritičnom, u potpunosti pokrio. U međuvremenu je stigao i Aleksandar Pešić koji se vratio u klub u kojem je u prethodnom mandatu rešetao mreže i tek se očekuje njegov doprinos.

Trenera Stankovića apsolutno može da raduje kako su se uklopila dosadašnja pojačanja.

Aleksandar Dragović i Milan Pavkov; Foto: Starsport

Kings Kangva je uspešno zamenio Sekua Sanoga i igrao sjajno od prvog minuta, a čak se upisao i u listu strelaca iako mu to nije primarni zadatak.
Moža je još impresivniji utisak ostavio Osman Bukari, koji je takođe uspeo da zatrese mrežu i istovremeno donese preko potrebnu širinu i eksplozivnost po desnom krilu, koja je falila u prethodnim evropskim izazovima.

Ono što šefa struke crveno-belih može da raduje pred prve evropske izazove koji slede naredne sedmice jeste činjenica da i iskusni i mladi igrači podjednako daju doprinos.
Pored sjajnih igara Pavkova, briljira i Katai koji je nastavio gde je stao prošle sezone. Na svom kontu ima tri gola i dve asistencije, i vidi se da uživa u činjenici da je dolaskom Bukarija dobio više prostora, jer se odbrane ne fokusiraju samo na njega.

Iako još nije u punoj formi, svoj doprinos je dao i Mirko Ivanić koji je namestio dva gola i polako hvata zalet.

Sa druge strane, meč u Lučanima je obeležila i činjenica da su u postavi na kraju meča bila čak tri igrača koji spadaju u takozvane bonuse, igrače do 21. godine, koji zbog pravilnika moraju biti na terenu.
Strahinja Eraković je neprikosnoven kao jedan od stubova odbrane, dok je svoj debi krunisao golom Stefan Mitrović, pojačanje iz Radničkog iz Niša. Šansu je ponovo dobio i talentovani Nikola Stanković koji je već skrenuo pažnju na sebe.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Stanković je tako na samom startu uspeo da pojačanja uklopi na pravi način, proverene vedete dovede u optimalnu formu i uz to razigrava talente koji su zalog za budućnost kako igrački, tako i finansijski.
To je posebno značajno uoči ključnih mečeva ovog leta u borbi za Ligu šampiona koja deluje realnije nego ikad. Prva prepreka najverovatnije će biti Didelanž iz Luksemburga koji u revanšu brani 1:0 protiv Pjunika iz Jermenije.

Kako su crveno-beli nosioci i u plej-ofu, gde će u najgorem slučaju u zavisnosti od žreba imati jednake šanse, ovakav početak sezone uliva ogroman optimizam zvezdašima.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde u Lučanima protiv Mladosti zovu na evropsku premijeru


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar