Foto: STARSPORT

Uspela je Crvena zvezda da na trenutak zaleči rane loše sezone pobedom u 14. kolu Superlige protiv Radnika (3:1), ali put do oporavka još je dug.

Toliko toga se desilo od poraza u meču 3. kola Lige šampiona protiv Lajpciga (3:1), a crveno-bele tek čeka pakao.

Teškom mukom slavili su izabranici Baraka Bahara nakon Nemaca protiv IMT-a sa 2:1, nakon čega je usledio novi kiks na Marakani i podela bodova sa TSC-om (1:1).

PROČITAJTE JOŠ

Tim rezultatom Zvezda je ostala na drugom mestu Superlige iza Partizana koji je u tom trenutku imao čak šest bodova više od najvećeg rivala.

„Barak Bahar, žuti karton“! „Igrači, je l’ nas čujete? „U tunel, u tunel, marš u tunel„! Orilo se Marakanom posle tog meča.

Foto: STARSPORT

Trener crveno-belih Barak Bahar bio je na udaru navijača jer njegovi izabranici nisu na nivou Crvene zvezde već duže vreme.

Umesto sva tri boda, jedan je ostao u Ljutice Bogdana, i to posle gola Ifeta Đakovca primljenog u sudijskoj nadoknadi – 91. minutu.

Ni rezultatski, ni igrački ne izgledaju Bahar i njegovi izabranici na nivou Crvene zvezde već duže vreme. I to je pored očajne odbrane najveći problem.

Ipak, u utorak Zvezda će igrati ponovo protiv Lajpciga, sada u četvrtom kolu Lige šampiona (21 čas) i eventualnim dobrim rezultatom vratiće osmeh navijačima.

Koliko je to realno u ovom trenutku ostaje pitanje, pošto su crveno-beli u nikad lošijoj poziciji.

Foto: STARSPORT

Još uvek Baharov stil igre dovodi do toga da protivnici imaju mnogo prostora u kontranapadima, te da odbrana crveno-belih prima mnogo golova, mnogo više nego što je to očekivano.

Iako se zna da je formacija sa tri pozadi izuzetno ofanzivna, broj primljenih golova višestrukog šampiona je upalio sve alarme.

Naime, Zvezda na 13 utakmica ima skor od 15 primljenih golova, što se baš dugo nije desilo.

Na tabeli Superlige zvanično stoji gol-razlika 33:12, ali samo zbog toga što je pobeda u Kragujevcu nad Radničkim (4:3) registrovana službenim rezultatom zbog tehničke greške stručnog štaba domaćih.

Foto: STARSPORT

Ekipa Baraka Bahara je primila isti broj golova koliko i sastav koji su u prošloj sezoni vodili Dejan Stanković i Miloš Milojević na ukupno 30 mečeva.

Zvezda je prethodnu sezonu završila sa gol-razlikom 96:19. U sezoni 2021/22 crveno-beli su 14. gol primili tek u 27. kolu, dok je sezonu ranije ta brojka dostignuta tek u 23. kolu.

Koliko je trenutno loša organizacija pokazuje upravo gol Đakovca, jer je TSC do šanse stigao nakon samo dva dodavanja. Duga lopta sa polovine terena, spuštanje glavom, jedan dodir i gol. Samo to je bilo dovoljno da TSC uradi i izjednači na Marakani.

Zbog toga su usledile promene protiv Radnika i u startnoj postavi našao se Uroš Spajić koji je i bio strelac u 54. minutu.

Foto: Starsport

„Imamo još tri dana da odlučimo ko će igrati. Opravdao je poverenje, Spajić vredno radi, zalaže se na treninzima. Srećan sam zbog njega. Zaslužio je pogodak“, rekao je Bahar.

Može da raduje crveno-bele i to što je Lajpcig vezao dva poraza u Bundesligi pred ovaj duel. Poraženi su na gostovanjima od Volfsburga (1:0) i Mainca (2:0).

Mainc je ekipa koja se nalazi u zoni ispadanja nemačkog prvenstva i na 10 utakmica osvojili su samo šest bodova.

Upravo se tom ishodu nadaju svi u Crvenoj zvezdi, jer bi on praktično doneo treće mesto, ukoliko Jang Bojs ne napravi iznenađenje u Mančesteru protiv Sitija.

Trenutno je u grupi G na prvom mestu Mančester siti sa devet bodova, Lajpcig drugi sa šest, dok Zvezda i Jang Bojs imaju po bod.

Standings provided by Sofascore

Parovi 4. kola Lige šampiona

Utorak, 7. novembar

18.45 Borusija Dortmund – Njukasl

18.45 Šahtjor – Barselona

21 Atletiko Madrid – Seltik

21 Lacio – Fejenord

21 Milan – Pari sen Žermen

21 Crvena zvezda – Lajpcig

21 Mančester siti – Jang Bojs

21 Porto – Antverp

Sreda, 8. novembar

18.45 Napoli – Union Berlin

18.45 Real Sosijedad – Benfika

21 Bajern – Galatasaraj

21 Kopenhagen – Mančester junajted

21 Arsenal – Sevilja

21 PSV – Lens

21 Real Madrid – Braga

21 Salcburg – Inter

BONUS VIDEO Baharova izjava posle pobede nad Radnikom