Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je spisak sudija za predstojeće mečeve u kvalifikacijama za njena takmičenja.

Crvena zvezda u utorak igra protiv Makabija iz Haife, revanš plej-ofa za Ligu šampiona na svom stadionu u Ljutice Bogdana i u tom meču će pravdu deliti Entoni Tejlor.

PROČITAJTE JOŠ:

Arbitar iz Mančestera je nedavno bio predmet kontroverzi, jer je sudio meč Čelsija i Totenhema.

Ta utakmica je završena 2:2, ostala je upamćena po sukobima dvojice menadžera Tomasa Tuhela i Antonija Kontea, ali i po odlukama na koje su se žalili navijači „plavaca“.

Bio im je sporan start Kristijana Romera nad Markom Kukureljom, a Tejlor nije reagovao iako je bio blizu, zbog čega je bio predmet peticije da više nikad ne sudi. Peticiju je potpisalo više od 158 hiljada ljudi, a u njoj se navodi još desetak spornih odluka na štetu Čelsija iz drugih utakmica.

Zvezda mora da nadoknadi zaostatak od 2:3 iz prvog meča i pobedi sa najmanje dva gola viška da bi prošla dalje, osim ako plasman u elitu ne izbori penalima.

Tejlor ima iskustvo suđenja u Premijer ligi od 2010. godine i od 2013. je na listi FIFA sudija, pa deli pravdu na međunarodnim mečevima.

Već je jednom bio sudija Zvezdi i to u meču sa Jang Bojsom u Beogradu, kada je bilo 1:1. Tada je srpski klub otišao u Ligu šampiona, jer je u Bernu igrao 2:2, a pravilo gola u gostima je još uvek bilo na snazi.

Sudio je i Partizanu, znatno skorije, kada su crno-beli igrali protiv Fejenorda i izgubili sa 3:1, ali i reprezentaciji Srbije kada je u Ligi nacija deklasirala Rusiju sa 5:0.

BONUS VIDEO: Dejan Stanković posle poraza u prvom meču protiv Makabija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar