Milan Pavkov nije na spisku fudbalera Crvene zvezde za start kvalifikacija za Ligu šampiona
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

A svi znaju šta se desilo kada je engleski velikan došao na stadion "Rajko Mitić" u sezoni 2018/2019.

UEFA je odredila datume kada se igraju utakmice Lige šampiona i Zvezda će prvi meč igrati protiv Benfike na svom stadionu 19. septembra.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon toga sledi meč 1. oktobra protiv Inter Milana, pa gostovanje Monaku 22. oktobra, da bi onda usledila prava poslastica na Marakani 6. novembra.

Tada dolazi Barselona, a kuriozitet je što stiže istog dana kad je pre šest godina na Marakanu došao Liverpul.

Jedna od dve pobede Zvezde u Ligi šampiona u poslednjih šest godina, pored one protiv Olimpijakosa bila je upravo protiv Liverpula (2:0). I to baš u sezoni kada su „redsi“ postali prvaci Evrope, pobedom nad Totenhemom u Madridu.

Milan Pavkov je u meču sa Liverpulom u Beogradu bio dvostruki strelac, a pamti se još uvek njegov gol pored Virdžila Van Dajka, a onda i „bomba“ posle duela sa Džordžinjom Vajnaldumom.

Barselona će svakako doći u sličnom raspoloženju kao Liverpul predvođen tada Jirgenom Klopom, sa istim apetitima, samo je pitanje hoće li Zvezdi isti datum i sada biti taličan.

Na klupi joj je i pre šest godina bio isti čovek – Vladan Milojević. Crveno-beli su do elite prošli pobedom u plej-ofu kvalifikacija nad Bode Glimtom, a posle Barselone dolazi Štutgart 27. novembra, gostuje se Milanu 11. decembra, dočekuje se PSV Ajndhoven 21. januara i onda se ide u Bern „na noge“ Jang Bojsu 29. januara.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić – prvi gol u sezoni 2024-25

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare