Foto: Dimitrije Vasiljevic / Starsport

Fudbaleri Mladosti iz Lučana odigrali su nerešeno sa Crvenom zvezdom 2:2 u drugom kolu Superlige na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu u subotu uveče.

Šampion je u Ljutice Bogdana umalo doživeo prvi poraz već u drugom kolu i nije lako oteti se utisku da ga je možda i zaslužio, bar kao otrežnjenje da mora nešto da menja i popravlja.

PROČITAJTE JOŠ:

Jesu igrači Vladana Milojevića više napadali, jesu naređali „tonu“ kornera i jeste Saša Stamenković fantastično branio u nekim momentima, ali u većini situacija su mu i igrači Zvezde olakšavali posao.

Ređe su bile situacije kada su gađali precizno, pa kada se to desilo, uspevali su da pogode, sačuvaju čast i spasu se poraza na svom stadionu u poslednjim minutima utakmice.

Čovek odluke na kraju je bio Šerif Endiaje, koji je glavom u prvom minutu nadoknade postavio konačan rezultat, ali je Bruno Duarte bio „džoker“ u timu crveno-belih.

Upravo on je prvo postigao pogodak u 86. minutu, a onda je asistirao Šerifu za odlučujući gol kojim je Zvezda u nadoknadi došla do boda.

Zvezda je u prvom poluvremenu doživela da njen protivnik na Marakani uđe spuštenog garda i da svejedno bude bolji.

Neke boljke koje je tim Vladana Milojevića pokazivao u odbrani i tokom priprema, ponovo su se ispoljile.

Foto: Dimitrije Vasiljevic / Starsport

Tanka odbrana je pukla u prvoj, iole ozbiljnijoj šansi Lučanaca. Igrao se peti minut kada je Ibrahima Endiaje bio malo iza leđa poslednjeg igrača odbrane, ali je upozorio rivala i uspeo da šutne na gol Ilića.

Zvezda je potom u narednih desetak minuta imala tri šanse iz šuteva sa distance i najbliži golu bio je Dalsio u 13. minutu kada je raspalio po lopti sa preko 20 metara i naterao Sašu Stamenkovića da se maksimalno istegne i paradom sačuva mrežu.

Šest minuta kasnije, u periodu kada je Zvezda pritiskala goste, usledila je kontra iz koje je Mladost dala gol.

Jovan Ćirić je dobio loptu iz odbrane od Nikole Andrića, Žarko Udovičić ju je prihvatio posle Ćirićevog dodavanja petom, a onda je od noge Ognjena Krsmanovića otišla do Endiajea koji je pogodio mrežu za 1:0.

Foto: Starsport

Sudija Milan Ilić se konsultovao sa VAR sobom da Ćirić nije bio u ofsajdu i gol je ostao da važi posle 20 minuta igre.

Mladost je posle 38. minuta vodila sa 2:0, iako je Zvezda u dve odvojene situacije u 29. i 30. minutu bila veoma blizu pogotku.

Katai je prvo šutirao u golmana iskosa sa leve strane, a onda je na drugoj stativi pronašao usamljenog Pumu koji je slabo pucao glavom.

Kazna je usledila u vidu centaršuta Aleksandra Pejovića iz prekida i snalažljivog udarca Nikole Ćirkovića za 2:0, koliko je ostalo na poluvremenu.

Milojević je u pauzi izmenio Dalsija i uveo Srđana Mijailovića, ali to nije pomagalo u ranoj fazi nastavka.

Zvezda je i u tom delu igre nastavila da opseda gol rivala, čak je i Uroš Spajić sa distance imao jedan od čak 22 udarca do isteka 70. minuta, ali nijedan nije završio iza leđa Stamenkovića.

Odbranio je golman Mladosti i Mijailoviću iz blizine, dok je Mladost od 67. minuta bila sa igračem manje kada je Ljubomirac veoma neoprezno i opasno kramponima startovao na nogu Hvanga.

Korejac je prošao bez većih posledica, a potom je usledio period igre u kom su se igrači Mladosti nešto učestalije žalili na povrede.

Foto: Starsport

Najpre Janko Tumbasević, a onda i golman Stamenković. Posle dva kraća prekida, Duarte je iskoristio jedan centaršut u 85. minutu i glavom postigao pogodak za 2:1 i kakvu, takvu nadu za Zvezdu.

Videlo se u tim trenucima da crveno-beli imaju nešto više energije i to su krunisali u 91. minutu kada je Duarte pronašao Šerifa na oko pet metara od gola i Endiaje je dao gol za 2:2.

Zvezda je na kraju imala više od 30 udaraca ka golu protivnika, Mladost je imala tri, dok je domaćin čak 14 šuteva ispalio ka okviru gola, a Lučanci ona dva koja su i završila iza leđa Zvezdinog golmana.

Superliga Srbije, 2. kolo:

Subota:

Crvena zvezda – Mladost 2:2 (0:2)

(Duarte 86, Endiaje 90+1 – Endiaje 19, Ćirković 38)

Jedinstvo Ub – Partizan 0:4 (0:2)

(Natho 2 p, Trifunović 28, Jovanović 52, 65)

Železničar Pančevo – Napredak 1:1 (1:0)

(Romanić 36 – Karaklajić 71)

Nedelja:

21.00 Radnički Niš – TSC Bačka Topola

21.00 Spartak – Čukarički

Ponedeljak:

20.00 OFK Beograd – Tekstilac

Odloženo:

IMT – Radnički 1923

Vojvodina – Novi Pazar

Standings provided by Sofascore

Crvena zvezda – Mladost 2:2 (0:2)

(Duarte 85, Endiaje 90+1 – Endiaje 19, Ćirković 38)

Stadion: „Rajko Mitić“, Beograd; Sudija: Milan Ilić, Pomoćnici: Marjanović, Antić, Janjuš.

Crvena zvezda: M. Ilić – Mimović, Điga, Spajić, Rodić – Dalsio, Hvang, Katai, Puma, L. Ilić, Puma, Endiaje; Trener: Vladan Milojević.

Mladost: Stamenković – Joksimović, Udovičić, Ljubomirac, Krsmanović, Andrić, Pejović, Tumbasević, Ćirić, Ćirković, Endiaje; Trener: Dejan Joksimović.

Crvena zvezda - Mladost Lučani 2:2 (0:2)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare