Aleksandar Stanojević Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Aleksandar Stanojević, trener Partizana, otvorio je dušu na konferenciji za medije pred revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Lugana, i otvoreno je pričao o srpskom fudbalu.

Povod za ovakvu reakciju bio je poništen gol Partizanu u remiju protiv IMT-a (0:0), a tokom obraćanja nije štedeo nikoga.

Dotakao se i vlasi, te predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da bi potom pričo i o večitom rivalu, Crvenoj zvezdi.

PROČITAJTE JOŠ

Trener crno-belih je rekao da je Crvenoj zvezdi dozvoljeno da ne igra na Banovom brdu protiv Čukaričkog jer je teren bio loš, pa je meč premešten u Pančevo, što smatra „brutalnom odlukom“.

„Ja razumem da ovde vlada mišljenje da je Zvezda isto što i Srbija. Ali i vi morate da znate da smo i mi Partizanovci pomalo Srbija. Jesmo manjina, ali dobro znate kakva je emocija kod manjine kada nas neko ovako ponižava… Ne plašim se nikakve kazne jer veća kazna od ovoga što su nam uradili ne postoji. Imao sam razna zastrašivanja ali ništa ne može da vas povredi kao kada vam udare na čast i ugled. Odustati neći, mogu samo da me oteraju“, rekao je Stanojević.

Dodao je da priča o suđenju nije alibi za loš rezultat Partizana u Evropi ali da mora da ispriča šta oseća, jer nema drugog načina da se izbori sa tim problemima.

„Ne možemo sami niti kroz institucije da se izborimo za ravnopravan tretman sudija. Izvinjavam se što ja, kao neko ko je samo trener, moramo da pričam o ljudima iz vrha države, to nije prikladno. Ali postoje sumnje da se ljudi iz vrha države bave time… Bilo je priče i da će situacija sa navijačima da bude rešena, ali to se ne rešava. Počinjem da sumnjam da to nije slučajno, jer ne vidim da neko drugi ima takve probleme. Ili je to, ipak, slučajno“, rekao je Stanojević.

BONUS VIDEO Kafana Crvena zvezda u Parizu: Novak je tu, nema više Putina i Karađorđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar