Foto: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda doveo je novog napadača Bruna Duartea, potvrđeno je u sredu popodne.

Zvezda je Duarteu ponudila trogodišnji ugovor i dobio je broj 17 u crveno-belom.

PROČITAJTE JOŠ:

Mitar Mrkela, sportski direktor srpskog šampiona kaže da je Duarte, doskorašnji špic Farensea bio želja jer je iza njega uspešna sezona.

„Uspešna sezona je iza njega, postigao je 13 golova u jakom prvenstvu i biće veliko pojačanje za nas. Drugačiji je profil igrača od Endiajea, a pred nama je naporno prvenstvo sa velikim brojem utakmica i želeli smo da dovedemo i ovakav tip napadača kakav je Duarte. U Zvezdu dolaze samo spremni igrači koji mogu odmah da doprinesu rezultatima i ciljevima, a Duarte je iskusan fudbaler i gde god da je nastupao – postizao je golove, te verujem da će i u crveno-belom dresu nastaviti u tom maniru. Očekujem ga odmah na terenu, jer je prošao pripreme sa Farenseom i verujem da će kroz Superligu ući u formu i biti ono što očekujemo od njega“, rekao je Mrkela za klupski sajt.

Bruno je rođen u Sao Paolu, ima 28 godina i prošao je mlađe kategorije lokalnog kluba dok nije zaigrao za Palmeiras, a onda za Portugesu, posle čega je otišao u Evropu, prvo u Lavov, pa u Vitoriju Gimaraeš.

U Vitoriji je na 97 utakmica dao 22 gola i podelio 10 asistencija, pre epizode u Saudijskoj Arabiji i Damaku. Pre Zvezde je igrao u Farenseu i na 36 utakmica dao 14 golova, pa će biti jedno od pojačanja potrebnih u Zvezdinoj borbi za Ligu šampiona.

„Zvezda je veliki klub i srećan sam što sam došao jer je ovo u skladu s mojim ambicijama. Osećam se spremnim da igram, i želim što pre da se upoznam sa saigračima, te da počnem da postižem golove. Iza mene su dobre pripreme, i fizički sam potpuno spreman. Znam kakav stil igre gaji Zvezda, da je reč o napadačkom i agresivnom timu, koji uvek teži da postigne što veći broj golova i to mi odgovara. Poruka za navijače je da ću dati sve od sebe da kroz dobar rad, svi zajedno ostvarimo velike rezultate. Jedva čekam da zaigram“, kazao je Duarte po dolasku u Ljutice Bogdana.

BONUS VIDEO: Tromzo – Kfum, gol i prekid

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare