Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Fudbalski klub Crvena zvezda polako ali sigurno kreira tim koji će u sezoni 2024/2025 pokušati da se domogne mesta u Ligi šampiona i odbrani duplu krunu u Srbiji.

No, iako je veći deo ekipe popunjen, postoje neke „rupe“ koje bi Zvezda trebalo da popuni kako bi spremna dočekala borbu za najviše ciljeve.

PROČITAJTE JOŠ...

U klub su zasad stigli štoper TSC-a Nemanja Stojić, koji se sa reprezentacijom Srbije nalazi na Evrpskom prvenstvu u Nemačkoj, zatim Luka Ilić iz francuske Troe, zatim Dalsio iz Apoela iz Nikozije, dok je poslednje pojačanje 21-godišnji levi bek Ebenezer Anan, koji je prošlu sezonu proveo u Novom Pazaru na pozajmici, a stigao je nakon isteka ugovora sa Bolonjom, mada je pitanje da li će ostati na Marakani ili bar neko vreme provesti na pozajmici.

Mada, izvesno je da Anan neće biti prva opcija po boku, pošto se očekuje da na Marakanu stigne bar još jedan igrač na levoj strani, a možda i dvojica, pošto, nakon odlaska Koste Nedeljkovića u Aston Vilu, nemaju iskusnog igrača startnog kalibra koji bi mogao da šparta kraj desne aut-linije, a jasno je da Srđan Mijailović ne može da bude ozbiljna opcija za tu poziciju van Superlige Srbije.

Druga pozicija koja bi mogla da bude problem je krilna. Odlaskom Osmana Bukarija crveno-beli su ostali bez jedine prave opcije po desnom boku, mada bi u na toj poziciji rešenje trebalo da dođe u narednim danima.

Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Treći „problem“ za Zvezdu mogla bi da bude uloga napadača.

Trenutno, tu su Žan Filip Kraso, Uroš Sremčević i Šerif Endiaj kao prva opcija. Ipak, pitanje je da li će sva trojica biti tu još dugo. Kraso ni kod Milojevića nije uspeo da se izbori za ulogu nosioca igre, Sremčević je u godinama kada mu je preko potreban konstantan fudbal, što u Zvezdi teško da će dobiti, dok je Endiaj verovatno najsigurniji među ovom trojkom, ali ako stigne dobra ponuda, ne bi bilo čudo ni ako bi napustio klub.

Očekuje nas burno leto na Marakani…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar