Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalski savez Srbije održao je sednicu i odlučeno je da nova sezona Superlige počinje 29. jula.

To je pomeranje od nedelju dana pošto je prethodni termin za početak elitnog ranga srpskog klupskog fudbala bio 22. jul.

PROČITAJTE JOŠ:

U Superligi je do problema sa žrebanjem parova i kalendarom došlo prethodnih nedelja, kada je Sud za sportsku arbitražu u Lozani zamrznuo odluku FSS kojom se Kolubari oduzima devet bodova i kojom se ona prebacuje u Prvu ligu Srbije zbog navoda o nameštanju.

Pisalo se tada i o propustima u procesu u kom je Kolubara kažnjena, pa se nije znalo „čija će biti poslednja“ u toj celoj priči.

Sud u Lozani je tada naveo da će konačnu odluku doneti do početka nove sezone u Superligi, što je napravilo presedan kakav do sada nije viđen u srpskom fudbalu.

Sednicom FSS je predsedavao prvi čovek sprskog fudbala Dragan Džajić, a na njoj su usvojene i liste sa imenima članova nezavisnih tela Saveza koje treba da usvoji njegova Skupština.

Reč je o članovima Nadzornog odbora, Odbora za sprovođenje izbora, Disciplinske i etičke komisije, Disciplinskom inspektoru, Komisije za žalbe, Komisije za licenciranje klubova (prvostepeni organ) i Komisije za žalbe (drugostepeni organ).

Doneta je odluka o nastavku saradnje sa Nikolom Lazetićem, direktorom mlađih selekcija FSS, kao i selektorima Radovanom Krivokapićem (U19), Aleksandrom Lukovićem (U18) i Jovanom Damjanovićem (U17) koji je postavljen za selektora kadetske selekcije. Za direktora sportskog sektora FSS imenovan je Miroslav Tanjga, a za Oficira za integritet Bogdan Đurđević.

BONUS VIDEO: Ronaldo iznerviran, Stojković bacao opremu u publiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar