FK Crvena Zvezda v FK Bodo/Glimt Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Crvena zvezda je uspela da se plasira u Ligu šampiona koja se od ove sezone igra po novom formatu nakon što je u revanšu savladala Bode Glimt sa 2:0 i nadoknadila zaostatak iz prvog meča koji je iznosio 2:1.

Crveno-beli će tako po četvrti put u poslednjih osam godina igrati u eliti i tako dobiti priliku da budu učesnici novog oblika elitnoig takmičenja u kojem učestvuje 36 ekipa i više nema grupa.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, biće žreba da bi se odredili rivali kojih će ukupno biti osam od kojih će četiri doći u Beograd, a protiv četiri ekipe će Zvezda igrati na strani. Crvena zvezda će se naći u trećem šeširu, isto kao i hrvatski predstavnik Dinamo Zagreb. Ali, sada je moguće igrati i sa ekipama iz svog šešira i sve će biti poznato u četvrtak od 18.00.

Važna je napomena da će softver koji će obaviti žreb onemogućiti da se sastanu timovi iz iste zemlje (kao što je i dosad bilo), ali je novost da jedna ekipa može da igra protiv (najviše) dva predstavnika iste države. Na primer, Real Madrid ne bi mogao protiv Barselone, Atletika ili Đirone, ali bi teoretski mogao i na Mančester Siti i na Liverpul.

Žreb će početi prvim šeširom, dodeljivanjem osam protivnika za svih devet ekipa. Nastaviće se u opadajućem redosledu, dok svim timovima ne bude dodeljeno osam rivala.

Klubovi će znati sve protivnike do kraja žreba, ali lista utakmica sa datumima i terminima biće naknadno razrađena i objavljena u subotu 31. avgusta.

Zvezda će tako imati priliku da igra sa nekima od velikana poput Real Madrida koji je želja Vladana Milojevića, kao i pritv Sitija, Liveprula, Bajerna…

Sa druge strane, može da dođe i do dugo očekivanog okršaja sa Dinamom iz Zagreba, ali i sa lakšim protivnicima poput Bresta, Slovana, Sparte, Šturma sa kojima je moguće igrati.

Na jedinstvenoj tabeli na kraju će osam najboljih timova obezbediti diektan plasman u osminu finala, a ekipe od 9. do 24. mesta će razigravati za osminu finala, dok 12 timova završava takmičenje.

Šeširi na žrebu za Ligu šampiona

Prvi šešir: Real Madrid (Španija), Mančester siti (Engleska), Bajern Minhen (Nemačka), PSŽ (Francuska), Liverpul (Engleska), Inter (Italija), Borusija Dortmund (Nemačka), Lajpcig (Nemačka), Barselona (Španija).

Drugi šešir: Bajer Leverkuzen (Nemačka), Atletiko Madrid (Španija), Atalanta (Italija), Juventus (Italija), Benfika (Portugal), Arsenal (Engleska), Klub Briž (Belgija), Šahtjor (Ukrajina), Milan (Italija).

Treći šešir: Fejenord (Holandija), Sporting (Portugal), PSV (Holandija), Salcburg (Austrija), Dinamo (Hrvatska), Lil (Francuska), Crvena zvezda (Srbija), Jang bojs (Švajcarska), Seltik (Škotska).

Četvrti šešir: Slovan (Slovačka), Monako (Francuska), Sparta (Češka), Aston Vila (Engleska), Bolonja (Italija), Đirona (Španija), Štutgart (Nemačka), Šturm (Austrija), Brest (Francuska).

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar