Young Boys Bern vs Crvena Zvezda Foto:EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Jesen za zaborav.

Sezona u evrokupovima koja još traje najgora je u novijoj istoriji srpskog klupskog fudbala iako se u nju ušlo prilično pompezno.

Garantovana tri mesta u grupnim fazama evrokupova i na papiru realna šansa da imamo četiri ekipe u takmičenju po grupama bili su razlog za optimizam i veru da može da se napravi iskorak, ali smo doživeli totalni sunovrat i šamar koji će dugo birdeti.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski klubovi su u Evropi ostvarili smao jednu pobedu uz dva remija i čak 20 poraza i uz gol razliku 16:62.

Crvena zvezda je u utorak uveče porazom od Jang bojsa nastavila crni niz domaćeg fudbala koji će nas na kraju skupo koštati

Srbija je ove godine imala direktnog učesnika grupne faze Lige šampiona i jednog u kvalifikacijama, a sledeće sezone će imati dva predstavnika u kvalifikacijama jer još „jašemo“ na uspesima iz prethodnih godina, ali već od sezone 2025/2026 gubimo jednog predstavnika u elitnom takmičenju.

Foto: Printscreen

Srbija je pala na rang listi ispod 15. mesta, tačnije nalazi se na poziociji 16 iza Norveške, a iako ima još pet mečeva u Evropi da se odigra uz teoriju da bi TSC mogao i da prezimi, čudo bi trebalo da se desi da se vratimo u prvih 15.

Samo je Partizan uspeo da zabeleži pobedu u duelu sa Sabahom u kvalifikacijama, ali crno-beli nisu uspeli da prođu nakon toga i tako ostavili Srbiju sa jednim predastavnikom manje.

Zvezda je odigrala jednom nerešeno i dobila četiri bonus boda za igranje u grupama, dok je bod doneo i TSC, a Čukaroički je do sada zabeležio sve poraze.

BONUS VIDEO Barak Bahar posle poraza u Bernu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar