Foto: Chambert / imago sportfotodienst / Profimedia, Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia, Nebojsa Parausic / imago sportfotodienst / Profimedia

Sve što fudbaleri uspeli da pokvare, Đoković i košarkaška reprezentacija Srbije vrate na svoje mesto.

Foto: Promo

Sve što ti treba ovog leta – Budi deo zabave, budi pobednik. Mozzart Euroforija!


Foto Nova .rs

Gotovo deset dana u razgovorima tokom boravka u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu slušali smo kako je naša reprezentacija razočarala, kako to nije fudbal, kao da nisu čitali izveštaj selektora Dragana Stojkovića koji je lepo napisao da smo „Engleze sabili u mišju rupu“, da smo „Slovence neutralisali“, te da „Dancima nismo dali da nam priđu golu“, i zaključak da su „svi kikesvi bili individalni“, inače bi smo ih mi tamo na Evru sve polupali ko lončiće.

PROČITAJTE JOŠ...

Hajde što mi nismo stekli utisak da smo tako moćno igrali, a završili poslednji u grupi s jednim bodom i jednim postignutim golom, nego kako to nisu videli neostrašćeni, objektivniji stranci.

Ali ono što jesu videli to su rezultati i igre Novaka Đokovića na Vimbldonu i košarkaške reprezentacije u u prijateljskom meču u Lionu.

Novak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Novak će sutra od 15 sati igrati protiv Karlosa Alkaraza u Londonu za 25. grend slem titulu i osmu na Vimbldonu, a o tome kao je „počistio“ sa terena Lorenca Musetija (6:4, 7:6 (2), 6:4) priča se i u Berlinu. I dalje nikome nije jasno kako „ranjeni“ Đoković sa 37 godina pojede 22-godišnjeg Italijana, baš kao što je to činio s londonskom travom posle osvajanja ovog grend slema. I dok je ovde sada prva reakcija na pomen Srbije – „aaa, Novak Đoković“, Englezima baš i ne prija njegovo sviranje violine posle pobeda. Ali, dobro, Englezi sada imaju druga interesovanja, sutra igraju finale Evropskog prvenstva i nadaju se da će konačno napraviti iskorak i osvojiti dugo čekan fudbalski trofej.

Španci, logično, veruju da Karlos Alkaraz može da ponovi uspeh od prošle godine, kada je u finalu pobedio Đokovića 3:2, iako su svesni koliko će truda morati da uloži jer igra protiv „možda i najboljeg igrača na travi pored Rodžera Federera“.

Evro 2024. se privodi kraju, a približavaju se Olimpijske igre u Parizu, te se fokus i ovde polako prebacuje na druge sportove, naročito što Nemci imaju velika očekivanja od svog košarkaškog tima. A, kako i ne bi, kada u timu imaju Šrudera, Bongu, Vagnera… I čudno im je kako je Srbija tek četvrti favorit za trijumf na Igrama. Ok, Francuzi imaju odličan tim, domaćini su, ali kako vicešampion sveta da bude četvrti favorit, i to ne po kladionicama, već po proceni FIBA.

Foto: Frédéric Chambert / Panoramic / Profimedia

Tek sada posle pobede Srbije nad Francuskom 79:67, ništa im nije jasno. A, kad govore o bravurama Bogdana Bogdanovića i Nikole Jokića, koje su videli na društvenim mrežama, samo stave ruke na obraze i vrte glavom. U naš hotel je stiga grupica Španaca, i oni ne vide Amerikance kao prve favorite iako im skidaju kapu kakav imaju tim. I Turčin s kojim smo pričali misli da su najveći favoriti Nemačka, Francuska i Srbija, uz neizbežno prisećanje na Hida Turkoglua, Vlada Divca i Peđu Stojakovića, iz vremena dok su igrali u Sakramentu.

Ali, što bi rekao selektor Svetislav Pešić – „nemojte više da ložite narod“, pa evo da ga poslušamo.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare