Fudbaleri Crvene zvezde odradili su u ponedeljak uveče trening na stadionu Bode Glimta, dan uoči prve utakmice plej-ofa za Ligu šampiona.

Crvena zvezda stigla je na meč sa prvakom Norveške i na severu zemlje sačekalo ju je izuzetno hladno vreme, mešavina kiše i sunca, a od 20.00 časova odredila je i trening.

Crvena zvezda će prvi meč u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona igrati u gostima (utorak, 21.00), gde je čekaju veštački teren i najblaže rečeno čudni vremenski uslovi za sredinu avgusta.

PROČITAJTE JOŠ

Na stadionu „Aspmira“, kapaciteta svega 8.500 mesta, trener Vladan Milojević i izabranici odradili su poslednje pripreme za prvi duel sa Bodeom. Dosta je čudno kako na ovakvom objektu, ne baš reprezentativnom, uopšte može da se igra utakmica za ulazak u Ligu šampiona.

Određena je i tribina, jedan njen deo iza gola, za navijače Zvezde kojih će biti oko 400 i njihov dolazak očekuje se na dan meča. Definitivno da će veštački teren biti adut domaćeg tima i to što su usred sezone, i lideri posle 19 kola norveškog prvenstva.

Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović

S druge strane, trener Milojević i ekipa su tek na početku sezone, a oko 20 časova izveo je izabranike na stadion „Aspmira“, da osete teren i odrade poslednje pripreme za utakmicu.

U uvodnih 15 minuta, dostupnih za izveštače koji su došli u Norvešku, moglo je da se vidi rastrčavanje crveno-belih i popularna ševa. Igrači su bili podeljeni u četiri grupe, gde su po dvojica bila u krugu sa namerom da preseku vezana dodavanja.

Igrači su bili dobro raspoloženi, prednjačio je Gelor Kanga u tome, svaki put bi dobacio „no Kanga“, što znači da ne ide on u krug.

Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović

I ostali su delovali spremno, i pored neobične hladnoće za ovaj period godine, ali neka druga „pravila“ važe na samom severu Norveške.

„Očekujemo jednu brzu utakmicu, pričalo se i o podlozi, biće brza, videćemo da li će i kiše biti. Sam teren će davati ritam igre i protoka lopte, Bodo ima brz stil, sa kratkim pasovima, ima hitre igrače i svoj sistem, osnovno je da se što pre adaptiramo na to. Nama je svaka utakmica život i smrt, ovo je fudbal, a mi smo igramo protiv protivnika koji dobrano može da otvori šampanjac što se tiče prvenstva, u ful ritmu i najboljem momentumu, a mi dolazimo iz priprema, igrača su bili povređeni i reprezentativci su kasnije došli, i to mi je možda najveći problem. Mi možemo mnogo, samo je pitanje kako sad doći do toga. Došao nam je i Vanja Drkušić, neke stvari moramo u hodu da radimo, a čeka nas tako značajna utakmica. Mi smo klub sa mnogo emocija, strasti i ljubavi, a ta ljubav nekad odlazi u krajnost, ovo je samo fudbal i mi ćemo se boriti da naš klub bude tamo gde želimo“, rekao je trener Vladan Milojević uoči treninga.

Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović
Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović
Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović
Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović
Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović

BONUS VIDEO Olajinka trenira pred meč Crvena zvezda – Novi Pazar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar