Aleksandar Stanojević
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Aleksandar Stanojević, trener Partizana, govorio je pred okršaj sa Gentom (četvrtak, 20.15) u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Crno-beli su eliminisani najpre iz kvalifikacija za Ligu šampiona (poraz od Dinama iz Kijeva sa 9:2), zatim i iz kvalifikacija za Ligu Evrope (poraz od Lugana sa 3:2), pa im je ostalo da se do UEFA takmičenja domognu tako što će savladati Belgijance.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je Stanojević nakon eliminacije od Švajcaraca izuzetno razočaran izdanjem pojedinih igrača, pa je u međuvremenu Adu Kalulu otpisan (iako je zvanično i dalje deo tima).

„Zašto pitate za Kalulua? Zašto baš za njega? Nije u konkurenciji za sastav, kažnjen je jer se neprimereno ponašao protiv Lugana. Ja pravim tim. Nije u konkurenciji za ovaj meč, a za sledeće ćemo videti“, rekao je Stanojević koga je ovo pitanje izneviralo.

Sada pred duel sa Gentom napominje da tim i dalje nije na potrebnom nivou, ali…

„Čeka nas nova evropska utakmica, a ostaje velika žal što će ona proći bez navijača. U meč ulazimo sa najjačim mogućim sastavom bez kadrovskih problema i to je ono što je dobro. Sa Gentom smo igrali već pre tri godine u Ligi konferencija, tako da znamo šta nas očekuje“, pričao je Stanojević.

Smatra da su crno-beli napravili korak u odnosu na prethodni period.

„Mislim da smo za nijansu bolji nego na početku, ali još nismo na željenom nivou. Treba nam vremena, ali nažalost nemamo ga mnogo. Ne možemo da kažemo da smo u krizi, ako se pogleda domaći šampionat. Loše smo krenuli u Evropi, pokazali smo pomak u Luganu gde smo na kraju krajeva pobedili u regularnom delu. Kako izaći iz krize, pa radom i strpljenjem. Čekamo još neke kadrovske promene u narednih desetak dana i to je to“, objasnio je Stanojević koji je istakao da od kluba očekuje da se reši problem velikog broja igrača da bi se oslobodio prostor za pojačanja.

Pred dvomeč sa Gentom je razgovarao sa igračima i pojasnio im je da i sam klub finansijski zavisi od ovog rezultata.

„To sam im predočio pred Lugano, ne samo zbog bitisanja kluba, već zbog hiljadu razloga i momci su odreagovali dobro, dobro su odigrali tamo. Crno je što nismo prošli, bilo je pada u nekom trenutku, ali su bili svesni toga, dali su maksimum maksimuma i ja sam tu zadovoljan i ne tražimo druge stvari“.

Povukao je paralelu na klub sa koji je „parni valjak“ igrao pre tri godine u Ligi konferencija. Belgijanci su slavili na gostovanju u Beogradu sa 1:0, a na zapadu Evrope je bilo 1:1.

„Sve se promenilo. I igrači i način igre i trener. I kod nas se nije promenilo mnogo toga, možda je samo Natho tu iz te ekipe. Ali je stil isti, imaju intenzivnu ligu, dobre igrače. I oni se traže, nisu 100 odsto u formi, jer su dosta igrača promenili. Protiv Vesterloa su pokazali da su u usponu“.

Nije još uvek siguran kako će izgledati startna postava Partizana.

„U dilemi sam. Ne znam još. Kovač je počinjao na treninzima, ali sako su dva dana zajedno, ne poznaju se dobro, a važna je utakmica. Videćemo, možda probamo sa Zahidom, da igramo kroz posed iz zadnje linije, ali bismo onda imali problem napred. Ako Kovač bude igrao, Zahid će biti ispred. Koliko sam video Saldanja je juče  sam došao na Teleoptik i trenirao, što pokazuje da mu je stalo da sutra odigra dobru utakmicu. Videćemo danas i sutra da li će početi utakmicu i koliko će igrati.“

Pojasnio je i kakva je situacija sa Žoaom Grimaldom.

„On je došao uz punog treninga i u ritmu je. Baš sam pričao sa njim, da bude strpljiv jer je došao sa drugog kontinenta, iz drugačijeg fusbala. Zadovoljan sam kako trenita i ispunjava zahteve, ali još nike adekvatno. Rekao sam da će on tek od decembra biti pravi, jer nismo dobrih igrača od 26 godina, nego mladog. Nadamo se da će biti i ranije, ali trenutno nije na 100 odsto“.

BONUS VIDEO Crno-bela simfonija 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare