Foto: Starsport

Fudbaleri IMT-a pobedili su Voždovac, Javor je slavio protiv Radničkog iz Niša, a Železničar iz Pančeva protiv Novog Pazara.

IMT je bio bolji od „zmajeva“ sa 2:1 u meču 36. kola Superlige Srbije u plej-autu, što Voždovac gura na ivicu provalije i ispadanja u Prvu ligu Srbije, dok je Javor istim rezultatom savladao Radnički.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zmajevi“ su sada sa 35 bodova pretposlednji u plej-aut delu tabele uz surdulički Radnik koji je već otpisan, dok je tri boda iznad njih ekipa Železničara.

Voždovac je izgubio iako je prvi uspeo da povede golom Džuniora Flemingsa u 16. minutu susreta, posle dodavanja Nikole Savića.

Irfan Zulfić je izjednačio samo tri minuta kasnije na 1:1, dok je Miloš Luković penalom u 51. minutu utakmice praktično zapečatio sudbinu Voždovca.

Železničar je sa 3:1 slavio protiv Novog Pazara, koji je svoju utakmicu završio sa desetoricom zbog isključenja Mihajla Petkovića, jedinog strelca u dresu novopazarskog kluba.

Pančevački tim je poveo u trećem minutu golom Vojislava Stankovića, dok je Petković izjednačio u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Sve do 82. minuta je bilo nerešeno, a Petković je zaradio prvi žuti u 51, a drugi u 72. minutu.

Železničaru je nakon toga dodeljen penal, kada je sudija Pavle Ilić procenio da je lopta udarila u ruku Rasaka Adešinu, iako se činilo da to nije slučaj.

Da sve bude još gore, u Superligi postoji VAR tehnologija, pa se sporne situacije poput ove mogu proveravati.

Jedanaesterac je u 82. minutu realizovao Lazar Romanić za 2:1. Od tog trenutka kola su krenula nizbrdo za Novi Pazar koji je dokrajčen golom Aleksandra Kahvića u sudijskoj nadoknadi.

Kada je reč o utakmici Javora i Radničkog, treći meč koji je startovao u subotu od 16 časova završen je pobedom Ivanjičana, koji su preokrenuli rezultat u drugom poluvremenu.

Nišlije su povele golom Stefana Vukića u 68. minutu, dok je Radivoj Bosić u 72. izjednačio na 1:1, a Milan Obradović u 76. kompletirao preokret posle dodavanja Eliomara za 2:1.

Voždovac je trenutno u najgoroj situaciji pred poslednje kolo Superlige sa 35 bodova, Železničar je na 14. mestu tabele sa 38, Javoru fale dva boda da potpuno izađe iz zone baraža jer ih trenutno ima 39, Radnički iz Niša ima 41 bod, koliko je zaradio i IMT. Novi Pazar je već obezbedio opstanak sa 45 bodova.


PLEJ-AUT SUPERLIGE SRBIJE, 36. KOLO (PRETPOSLEDNJE)

Subota

IMT – Voždovac 2:1 (1:1)

(Zulfić 19, M. Luković 51 penal – Flemings 16)

Radnički Niš – Javor 1:2 (0:0)

(Vukić 68 – Bosić 72, Obradović 76)

Železničar Pančevo – Novi Pazar 3:1 (1:1)

(Stanković 3, Romanić 82 penal, Kahvić 90+3 – Petković 45)

Radnik – Spartak Subotica 0:0

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Proslava titule u Leverkuzenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare