Foto: FK Voždovac

Dok pripreme prvog tima na Zlatiboru uveliko traju i "zmajevi" vredno treniraju, Voždovac nastavlja da sa pojačanjima pred start nove sezone. Klubu su se pridružila još četiri iskusna fudbalera – Nemanja Vidić, Nenad Stanković, Nikola Furtula i Mouhamed Tidjane Traore.

Sportski direktor Denis Prtenjača poželeo je dobrodošlicu novim igračima i izrazio veliki optimizam povodom njihovog angažmana:

PROČITAJTE JOŠ

„Veliko mi je zadovoljstvo da momcima poželim dobrodošlicu u klub. Ne sumnjam da će strast, posvećenost i talenat sigurno uneti novu energiju na teren i van njega. Sa ovim pojačanjima verujemo da smo samo korak bliže tome da ostvarimo zacrtane ciljeve.“

Nenad Stanković (31), novo – staro lice na Krovu, iz OFK Beograda prešao je u boje Voždovca ponovo nakon osam godina kao jedna od ključnih karika u misiji zvanoj Super liga. Dres Zmajeva zadužio je na 1+1 godinu na poziciji desnog beka.

„Kada sam prvi put pre osam godina došao u ovaj klub bio sam mlad igrač. Taj prvi period mi je ostao u lepom sećanju ali tada nisam imao veliku priliku da se pokažem u fudbalskom svetlu. Mislim da će sada sve biti bolje jer sam i stariji i iskusniji igrač. Već neki period i u prethodnim klubovima nosim tu neku ulogu i odgovornost starijeg igrača, tako i ovde.Daću sve od sebe dapomognem  mlađim saigračima  sa nekim iskustvom koje sam stekao a oni tek treba da steknu.  Nadam se da ću doprineti klubu  u ovom drugom angažmanu.“

Nemanja Vidić (34), prethodno igrač Inđije koji je nekoliko sezona proveo igrajući u klubovima u Kini, kao iskusni štoper i oformljen igrač sa golemim iskustvom,  biće na raspolaganju stručnom štabu narednih godinu dana na koliko je potpisao ugovor.

„Došao sam u jedan organiziovan klub, klub iznad nekih standarda srpskog fudbala i neizmerno mi je drago zbog toga. Tu sam već par dana i osećam gostoprimstvo i srdačnu dobrodošlicu od svih u klubu. Obzirom da sam okružen velikim brojem mladih igrača,mislim da je to dobro ali osećam i neku vrstu odgovornosti da dam svoj maksimum. Mladost sa sobom nosi veliku energiju koju oni mogu da prenesu na mene.Očekivanja su da se prvo namestimo i upoznamo a onda da korak po korak gradimo nešto što će nas, ako Bog da, vratiti  u Super ligu. Posle dužeg niza godina Voždovac je, nažalost, ispao u Prvu ligu ali verujem da ćemo uspeti da se ponovo izdignemo. Voždovac je sigurno klub čija organizacija to zaslužuje.“

Nikola Furtula (26), koji dolazi iz Kolubare, zadužio je dres Voždovca na godinu dana u toku kojih će na poziciji centarfora značajno doprineti klubu u prvoligaškom nadigravanju.

Mouhamed Tidjane Traore (21), igrač koji u klub na Krovu dolazi sa Obale Slonovače i igraće na poziciji štopera i na taj način pokušati da pomogne timu u odbrani. Ugovor sa Voždovcem potpisao je na 2+1 godinu.

BONUS VIDEO Ronaldo pogubio živce

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar