Vladan Milojević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Šef stručnog štaba Crvene zvezde, Vladan Milojević, izneo je svoje prve utiske nakon pobede nad Zenitom, odnosno osvajanja prvog trofeja ove sezone u Rusiji.

Zvezda je najpre pobedila Soči sa 2:0, a onda je nakon preoketa srušila Zenit rezultatom 2:1.

„Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu za ovu fazu u kojoj se nalazimo. Nekolicina igrača je po prvi put danas imala kontakt sa loptom, te osetila ekipu, pre svega mislim na Pumu, Stojića, Ivanića koji nam je falio. Sve u svemu plejada dosta mladih igrača i dobra utakmica za nas, na nivou evropskih mečeva. Možda se nismo snašli najbolje na početku utakmice, ali mislim da smo pokazali karakter. Ovi momci su istrajali u planu, odnosno onome što želimo od njih. Sve u svemu, dali su svoj maksimum“, rekao je Vladan Milojević.

Dotakao se i samog tima šef našeg stručnog štaba, te istakao da nema euforije i da ekipa tek treba da se spremi za glavne izazove.

„Imamo veliki i dobar roster. Sa plejadom starijih igrača, koji su moja desna ruka i koji su više godina sa nama. Adaptirali su se na najbolji mogući način. Mladim igračima koji imaju veliki kvalitet trebaju upravo ovakve utakmice, jer su nešto najbolje što može da se desi za njih. Možda su danas bili pod velikim opterećenjem, te su i grešili, ali sam tražio i insistirao baš to od njih, jer sam ja neko ko će preuzeti odgovornost i uvek ću stati iza njih, da bi mogli na greškama da nauče i da imaju samopouzdanja. Igrali smo protiv fenomenalne ekipe Zenita i videli ste da su to „legionari“, igrači koji su tu već dugo, prvaci su Rusije i u svakom slučaju dobar karakter. Malo smo promenili mehanizme u drugom sistemu, koje smo hteli, te je sve funkcionisalo na najbolji mogući način i krunisano je pobedom, ali ću još jednom da spomenem, uvek je lepo pobediti kada igrate za Crvenu zvezdu, to uopšte nije sporno, ali kako god da se večeras utakmica završila, bio bih ponosan i srećan iz razloga što stvarno pokušavaju da prenose stvari koje radimo na treningu. Nije bilo primarno, ali lepo je slaviti, a u svakom slučaju moramo da idemo dalje, ništa više od toga, nema nikakve euforije. To ja ne želim, a moji igrači su svesni, već sam im rekao u svlačionici. Sutra je novi dan, novi trening i dokazivanje. Ponavljam, idemo dalje.“

PROČITAJTE JOŠ:

Milojević je zatim naglasio da je bilo važno videti koliko stručni štab od kog igrača može da dobije.

„Uvek kada igrate nešto, bilo šta da je u pitanju, igrate da pobedite, ali u ovoj fazi to nije toliko bitno, koliko nam je važno da vidimo neke detalje za koje smo bili možda u nekom rebusu i videli smo određene igrače na određenim pozicijama. Insistirali smo da se ponavljaju, iz čistog razloga da bismo znali i da imamo čistu sliku, koliko od koga možemo da dobijemo.“

Za kraj je kroz osmeh otkrio da li će fudbaleri Zvezde imati slobodan dan nakon pobede.

„Teško je kod mene dobiti slobodan dan. Uvek mora da se radi, jer nemamo baš mnogo vremena. Jedno popodne im je sasvim dovoljno, tako da nema potrebe za slobodnim danom“, zaključio je uz osmeh Vladan Milojević.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare