Crvena zvezda od 21.00 igra prvi susret dvomeča plej-ofa za Ligu šampiona, a glavni adut crveno-belih je Vladan Milojević. Gospodin Evropa.

Nikada sa Crvenom zvezdom nije izgubio dvomeč evropskih kvalifikacija što je već samo po sebi impresivno, ali je čak tri puta uspeo da dovede tim iz Beograda kroz plej-of do UEFA takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Sa Milojevićem je Crvena zvezda 2017, 2018 i 2019. godine prošla sve četiri kvalifikaciona kola i dolazila do Lige Evrope i čak dva puta do Lige šampiona (pre njega crveno-beli nisu igrali elitno evropsko takmičenje pod tim nazivom).

Milojević će ponovo taktički morati da iskoristi ranjivost Norvežana u tranziciji i da iz kontranapada sa Zvezdom napravi još jedan uspeh i plasman u Ligu šampiona.

Prethodno je 2018. eliminisao Salcburg u dvomeču za Ligu šampiona, a godinu dana kasnije Jang bojs. Tokom 2017. godine je preko Kransodara uveo Zvezdu u Ligu Evrope.

Foto: EPA-EFE/ANDREAS SCHAAD

Ipak, zanimljivo da u tim mečevima Zvezda nije upisivala pobede, ali je na osnovu gola u gostima uspevala da prođe dalje. Ovog puta to neće biti dovoljno jer je to pravilo ukinuto.

Krasnodar je u Rusiji slavio sa 3:2, a onda su crveno-beli slavili sa 2:1. Salcburg je posle 0:0 na „Marakani“, pao posle 2:2 u Austriji. Jang Bojs je doživeo 2:2 u Bernu, a onda 1:1 u Beogradu. Sve dovoljno za prolaz.

Koliko je to zapravo teško uraditi videlo se u mandatu Dejana Stankovića koji je eliminsan od Makabija Haife, Šerifa i Omonije.

BONUS VIDEO Pogledajte trening Zvezde u Norveškoj i poslednje pripreme za Bode

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar