Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u utorak od 21.00 prvi meč plej-ofa Lige šampiona protiv norveškog Bodo Glimta, dok će trener crveno-belih Vladan Milojević održati konferenciju od 19.30.

Šampion Srbije je tokom dana doputovala u Norvešku, a tamo je Zvezdu sačekao pravi šok.

Bode je postao jedan od najboljih skandinavskih timova u poslednjih nekoliko godina i pravi sjajne rezultate u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Milojević i njegovi izabranici sigurno neće imati lak zadatak u Norveškoj.

„Vidite koliko je fudbal u svim nekim fazama otišao daleko, pre par decenija je možda moglo da se priča o tome, sada je nezahvalno. Moj tim će uvek imati respekt prema bilo kom protivniku, ne plašimo se ničega, dve utakmice za Ligu šampiona i mislimo samo na prvu, da odigramo najbolje. I da iz te igre, koliko nam i protivnik bude dozvolio, videćemo kakav će rezultat biti na kraju“, počeo je Milojević.

Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović

Da li će različiti uslovi uticati na igru?

„Očekujemo jednu brzu utakmicu, pričalo se i o podlozi, biće brza, videćemo da li će i kiše biti u utorak ili ne. Ova podloga nije nama uobičajena, odigrali smo protiv Čukaričkog u našem prvenstvu, ali ta podloga u Pančevu nema dodirnih tačaka sa ovom ovde. Sam teren će davati ritam igre i protoka lopte, Bodo ima brz stil, sa kratkim pasovima, ima hitre igrače i svoj sistem, osnovno je da se što pre adaptiramo na to“.

Pričao je potom i o zdravstvenom stanju ekipe.

„Glazer nije krenuo sa nama, nije pogoršanje povrede, već predostrožnost. Nije trenirao sa ekipom, imam veliko poverenje u Marka Ilića, čestitam mu i na pozivu u reprezentaciju. Imamo sitne neke probleme, videćemo posle treninga da se opredelimo za prvih 11“.

Usledila je i jaka poruka Milojevića.

„Ne zanima me kladionica, nikad je nisam igrao, niti me interesuje, ako su tako rekli, verovatno nešto znaju. Mislim da treba da damo maksimum, pa ćemo videti kakav će rezultat biti“.

Zatim je trener Zvezde detaljnije analizirao rivala.

„Bode je ekipa koja godinama igra u jednom sistemu što ih je i pozicioniralo na mapi Evrope. Stalni su šampioni Norveške godinama, disciplinovana ekipa, neće menjati stil igre, kod kuće i na strani igraju isto. Igraće agresivno, ali ćemo i mi odgovoriti na isti način, biće zanimljiva utakmica svakako i rovovska bitka u svakom slučaju“.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

„Nama je svaka utakmica život i smrt, ovo je fudbal, a mi smo igramo protiv protivnika koji dobrano može da otvori šampanjac što se tiče prvenstva, u ful ritmu i najboljem momentumu, a mi dolazimo iz priprema, igrača koji su bili povređeni i reprezentativaca koji su kasnije došli, i to mi je možda najveći problem. Mi možemo mnogo, samo je pitanje kako sad doći do toga. Došao nam je i Vanja Drkušić, neke stvari moramo u hodu da radimo, a čeka nas tako značajna utakmica. Nadam se da smo došli do tog nivoa, ne maksimalnog, ali da budemo bolji nego što smo bili do sada.“

Ovim rečima je Milojević završio konferenciju.

„Mi mislimo fudbalski, treniramo, ponosan sam na igrače, daju sve od sebe, znamo za koji klub igramo, mi smo klub sa mnogo emocija, strasti, puno ljubavi, a ta ljubav nekad odlazi u krajnost, ovo je samo fudbal i mi ćemo se boriti za naš klub. Imamo dosta novih igrača, naša filozofija i Bodea je dosta suprotna, oni mogu da vraćaju najbolje igrače koji negde ne igraju, a nama svaki dobar igrač odlazi iz kluba. Imao sam jedan sasvim drugi tim u decembru u odnosu na ovaj sada. Bode godinama ima istog trenera i isti sistem, imaju kontinuitet toga što je u fudbalu potrebno, a mi to nemamo već dosta toga moramo da radimo u hodu i to je veliki izazov, i meni se to sviđa“.

„Ajde da kažemo i da je Bode favorit. Dve utakmice, šanse su 50-50, imaju oni svoje razloge, mi naše razloge i želje. Neka budu blagi favorit zbog kontinuiteta igre, 21 meč odigran ove sezone, na svom terenu igraju, a mi smo na početku sezone sa željom da odvedemo ovaj klub tamo gde želimo. Teren će sve pokazati“, završio je Milojević.

BONUS VIDEO Olajinka trenira pred meč Crvena zvezda – Novi Pazar

Konferencija Vladana Milojevića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare