Barnabaš Varga
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni)

Utakmice Evropskog prvenstva ostale su u senci teške povrede reprezentativca Mađarske Barnabaša Varge koji je tokom mećča sa Škotskom u jednom trenutku završio na zemlji i ostao bez svesti.

Varga je dobio udarac laktom od reprezentativca Škotske Gana koji ga je udario laktom. To e rezultiralo prelomom jagodične kosti i potresom mozga. Varga je ostoa nepomično da leži na terenu i završio je u bolnici, aposle toga se nije sećao incidenta.

PROČITAJTE JOŠ

O Varginoj povredi govorio je Gergelj Panič, doktor reprezentacije.

„Varga je tokom sudara doživeo potres mozga i izgubio je svest. Dok je stigao do Hitne pomoći, on se već osvestio, nakon čega je odvezen na kliniku u Štutgartu, gde je, posle pregleda, sastavljen terapijski plan po kome će biti operisan. Naš napadač je zadobio višestruke prelome lobanje lica, polomljeno mu je nekoliko manjih i većih kostiju, a neke su čak i iščašene. Posle operacije biće zadržani dva dana, a ako sve prođe u redu, biće pušteni u sredu. Slučaj mogu da uporedim sa povredom Džulijana Koha, i on je morao da bude operisan“.

Varga se u međuvremenu dobro oporavlja, a njemu su u posetu došli i selektor Marko Rosi i njegov agent sa još nekoli članov adelegacijae Mađarske.

Oni staj momenat obeležili zajedničkom fotografijom a Varga je pokazao palac na gore dajućći znak da je sa njim sve kakao treba u ovm trenutku.

Mađarska čeka rasplet ostalih grupa kako bi znala da li će ako trećeplasirana u osminu finala, a za sada su bolji od Hrvatske u grupi B i treba im da se poklopi samo još jedna grupa za plasman dalje.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar