Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbalski savez Srbije objavio je da je pokrenuo disciplinski postupak protiv klubova Superlige i Prve lige Srbije.

Dve utakmice Superlige i jedna utakmica Prve lige Srbije našle su se na radaru UEFA i samim tim i FSS.

PROČITAJTE JOŠ:

„Na današnjoj sednici Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, doneta je odluka o pokretanju disciplinskog postupka protiv klubova učesnika utakmica 32. kola plej-auta Superlige Srbije, Mladost GAT – Kolubara, odigrane 25. aprila u Novom Sadu, utakmice 33. kola plej-auta Superlige Srbije Kolubara – Spartak, odigrane 1. maja u Lazarevcu i utakmice 33. kola plej-ofa Prve lige Srbije, RFK Novi Sad – Radnički Novi Beograd, odigrane 1. maja u Čelarevu, a na osnovu dostave pisane informacije od strane nadležnih organa UEFA o tome da su pomenuti klubovi svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili i povredili integritet takmičenja“, navedeno je u saopštenju FSS-a.

Utakmica Mladost GAT – Kolubara završena je pobedom novosadskog tima 1:0, pošto je jedini gol sa penala postigao Novica Maksimović u 31. minutu.

Taj meč je zbog navodnih velikih novčanih uplata na Mladost prijavio nekadašnji sudija Ninoslav Spasić, Sport klub je pisao da je zbog njega išao i na saslušanje, a Mladost GAT je bila favorit iako je u opasnoj zoni, dok Kolubari ne preti ispadanje.

Prijavljen je i meč Kolubare i Spartaka iz Subotice završen pobedom Spartaka 3:0. Subotičani su dobili golovima Toseskog, Stanića i Todoroskog.

U tom meču je Spartaku pobeda bila potrebna kao veliki korak ka opstanku, pošto je subotički tim trenutno sa 32 boda iznad opasne zone, prvi iznad crte.

Treći sumnjiv meč je onaj iz Prve lige Srbije gde su RFK Iz Novog Sada i novobeogradski Radnički odigrali 2:2.

U tom meču je Radnički vodio na poluvremenu golom Matejevića, pre nego što je Mladenović sa dva pogotka u 51. i 55. minutu preokrenuo rezultat, da bi konačan postavio Andrić u 71. minutu.

BONUS VIDEO: Škola fudbala za decu iz Orahovca i Velike Hoče

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar