Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fudbaleri Španije i Nemačke sastaju se od 18 časova u Štutgartu u meču četvrtfinala Evropskog prvenstva.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Španci su do sada najviše pokazali na turniru, nisu imali nijedan remi, dok su se Nemci pomučili jedino protiv Švajcarske i protiv nje odigrali nerešeno.

PROČITAJTE JOŠ:

„Panceri“ su u osmini finala arhivirali ekipu Danske sa 2:0, dok su Španci bili ubedljiviji protiv Gruzije koja je samo u prvom poluvremenu bila korektan rival.

„Interesovanje za ovu utakmicu je zaista fantastično, ceo dan se ovde tražila karta više, ceo dan je ovde bilo ljudi sa kartonima ‘kupujem kartu’. Mnogi su ostali bez nje i uglavnom su oni došli ovde u fan zonu da isprate utakmicu. Neverovatna je gužva, mislim da se čeka oko sat vremena da bi se ušlo unutra“, kaže Žikica Babović, urednik sportske redakcije Nove sa lica mesta.

Kladionice pred meč favorizuju Španiju, koja deluje kao da se prošetala do ove faze turnira.

„Španija važi za blagog favorita, tako bar kažu kladionice, s obzirom na perfektan turnir koji su odigrali do sada. Takoreći bez greške ako se ne računa ona utakmica sa Gruzijom u osmini finala kada su Gruzini vodili kratko vreme. Nemci su imali taj jedan kiks protiv Švajcarske kada su odigrali nerešeno i ubeđeni smo da će večeras biti sjajna utakmica. Kreće za nekih sat vremena. Nemci nisu zaboravili poraz koji su imali od Španije 2020. u Ligi nacija. Španci su ih dobili 6:0 i često se ovih dana pričalo poslednjih dana, ali u poslednje vreme se njihove utakmice završavaju sa malim brojem golova i neizvesno će biti i u današnjem meču. Ovde mnogi predviđaju i produžetke, ali da sačekamo još neka tri sata i da vidimo ko ide dalje. Ovo je inače jedna mala nepravda da se Španija i Nemačka sastaju u četvrtfinalu, pokazale su najviše na turniru, ali kostur je takav da se sastaju sada i nažalost jedna od ove dve fantastične ekipe završava turnir“, objasnio je Babović.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Atmosfera na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar