Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbaleri Mančester sitija i Arsenala remizirali su 2:2 u veoma burnom derbiju proteklog vikenda u okviru Premijer lige.

„Građani“ su do izjednačenja stigli tek u nadoknadi utakmice, dok je Arsenal još u prvom poluvremenu ostao sa igračem manje, jer je Leandro Trosar dobio dva žuta, odnosno crveni karton.

Nakon što je Džon Stouns posle odbitka dao gol u 98. minutu za 2:2, Erling Holan, strelac prvog pogotka, uzeo je loptu iz mreže i onda je bacio u glavu Gabrijela, defanzivca Arsenala.

PROČITAJTE JOŠ:

U tom trenutku Gabrijel je bio okrenut leđima, imao je čak i dres preko lica, tako da nije video da mu se Holan približava, pa nije mogao na vreme da reaguje.

Norveški napadač nije sankcionisan zbog ovog poteza, iako je u VAR sobi to razmatrano, a posle meča se verbalno i umalo fizički sukobio sa još nekim igračima Arsenala.

Ijan Rajt, legendarni fudbaler Arsenala, zamerio je Holanu ovaj nesportski potez, na koji mnogi nisu obratili pažnju.

„Holan je pogodio Gabrijela u glavu dok nije gledao i dok je bio okrenut leđima, to je kukavički potez. To je ono što mi je smetalo više od svega. Misli sam da je Holan veći od toga“, rekao je Rajt.

Rajt je dres Arsneala nosio od 1991. do 1996. godine, a postigao je 128 golova na 221 nastupu za „tobdžije“. Nastupao je još za Grinvič, Kristal Palas, Vest Hem, Notingem Forest, Seltik i Barnli. Upisao je i 33 nastupa za reperzentaciju Engleske.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar