Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Portugalac postao heroj Rome.

Fudblaeri Rome su nakon velike drame i produžetaka uspeli da izbore plasman u polufinale Lige Evrope i da ostanu u trci da drugu godinu u nizu osvoje evropski trofej.

Ponovo su Rimljani bili kobni za Fejenord nakon pobede u finalu Lige konferencija godinu dana ranije, ovoga puta u sjajnom ambijentu „Olimpika“.

PROČITAJTE JOŠ

U prvom meču Fejenord je pobedio 1:0 i u Rimu je imao 1:1 i aktivan rezultat do 90. minuta, a onda je na scenu stupio Paulo Dibala. Magičnim driblingom izbacio je odbranu Fejenorda i postigao gol za 2:1 i produžetke.

Pomenuti pogodak je presekao goste i u produžecima je Roma izbacila holandski klub. Vučica je postigla još dva gola. U 102. minutu. Abraham je iskoristio El Šaravija koji je pogodio za 3:1 i u tom trenutku ukupnih 3:2 za Romu, a konačan rezultat od 4:1 je postavio Pelegrini.

Nakon pobede j šou napravio i Žoze Murinjo.

Ustao je sa klupe i prošetao ispred tribina pozivajući navijače Rome da navijaju još jače. Oko 70.000 ljudi na stadionu se diglo na noge. Definitivno scene koje samo portugalski stručnjak može da napravi.

„Sada vidite zašto sam tako sed. Imam 150 utakmica u Evropi i mislio sam da sam sve video… Sada sam u fazi karijere kada su mi igrači važniji od mene samog. Zato je Dibala ovde procvetao. Našao je trenera koji ga voli. Misli da može da igra za neke od najvećih klubova, ali ovde je pronašao sreću i ljubav. I ostali zaslužuju sve pohvale. Pobedili smo impresivno u meču koji je teško odigrati i voditi. Već u 21. minutu se povredio Vajnaldum, a ja sam uveo Dibalu iako je bilo pitanje da li će uopšte moći da igra zbog povrede. Uprkos svemu, impresivno smo pobedili sjajnu ekipu, koja će verovatno biti šampion Holandije“.

BONUS VIDEO Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar