Foto: Printscreen Youtube / Copa America

Fudbaleri Kanade pobedili su Venecuelu i plasirali se u polufinale Kopa Amerike sa 2:1 posle penala.

Kanađani su slavili pošto su Jangel Erera, Džeferson Savarino i Vilker Anhel promašivali penale za Venecuelu u odlučujućim trenucima.

PROČITAJTE JOŠ:

Na drugoj strani se nisu proslavili Lijam Milar i Stiven Eustakio, ali su Kanađani svejedno prošli dalje sa 4:3.

Tokom meča završenog 1:1 posle regularnog dela susreta viđen je i jedan od najlepših golova u poslednje vreme.

Salomon Rondon je dobio pas od Džona Aramburua iz odbrane i video već na sredini terena da je golman Kanade Maksim Krepo izašao predaleko od svog gola, pa i kaznenog prostora.

Iskoristio je šansu, šutirao sa velike udaljenosti i u 65. minutu raspametio sve navijače venecuelanskog tima golom i lobom za špice.

Krepo je mogao samo nemoćno da gleda kako lopta ulazi u mrežu, pedesetak minuta nakon što je njegov tim prvi došao do vođtva.

Kanada je od 13. minuta susreta vodila sa 1:0 golom Džejkoba Šejfelburga koji se sjajno snašao na petercu posle prodora saigrača po desnoj strani.

Isti igrač je imao šansu nešto kasnije da sa 16 metara pogodi metu i ciljao je pored stative, Džonatan Dejvid je u kontri promašio čist zicer jedan na jedan, pa je Venecuela u nastavku uspela da poravna rezultat, ali ne i da pobedi na kraju.

Kanađani u polufinalu idu na Argentinu, koja je sa 2:1 pobedila Ekvador, dok će drugi polufinalni par činiti pobednici mečeva Brazila i Urugvaja, odnosno Kolumbije i Paname.

BONUS VIDEO: Atmosfera na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar