Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Crvena zvezda je 1991. godine ostvarila uspeh koji teško da će biti ponovljen u skorije vreme, a ključnu ulogu na tom putu igrao je Siniša Mihajlović.

No, da je njega neko pitao, malo je nedostajalo da do toga i ne dođe.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Mihajlović je godinama posle u intervjuu tokom dokumentarne emisije „Jedan dan života“, prisećajući se te sezone, otkrio anegdotu koja se dogodila pred meč protiv Dinama iz Drezdena u Beogradu u utakmici četvrtfinala tadašnjeg Kupa šampiona:

„Pre izlaska na teren u onom tunelu ispod severa, stavim ruku na zid da se oduprem da istegnem nogu i osetim kako zid treperi i ne čuje se ništa. Robi je bio pet metara od mene, ja mu nešto govorim, a mi se ne čujemo – samo otvaramo usta. To je bila buka, atmosfera…“, rekao je Miha.

„Znaš, kad izađeš na teren ispod severa, pa kad onako hukne. I kako smo izašli i čujem onom ‘uuuuaa’ i ja trčim, gledam ispod oka, sve puno, i mislim se… ‘Miha, koji ti je ku*ac trebalo da dođeš ovde da igraš’. Da mi je neko rekao vrati se nazad, vratio bih se nazad, ali niko ništa ne govori i morao sam da igram. Gledam, mislim se… Imao sam pet minuta tremu i posle me pustilo. Stvarno taj oseća na Marakani, to je bila životna želja za mene, ali nisam se nadao da će biti toliko ljudi i da je takav pritisak. Nisam se uplašio, ali da mi je rekao izađi i nemoj da igraš – ja bih mu se zahvalio“, otkrio je kroz osmeh.

Srećom po njega, ali i navijače Zvezde, posle tih pet minuta usledio je nalet za istoriju, večnost i nezaborav.- dva puta po 3:0 protiv Dinama, pa centaršut u sredinu za 2:2 i „nebo se otvorilo“, te na kraju predposlednji penal kojim je Darku Pančevu omogućeno da zakuca loptu u mrežu za titulu prvaka Evrope.

Siniša Mihajlović je preminuo u 54. godini nakon višegodišnje borbe sa leukemijom.

BONUS VIDEO Kako je pričao Siniša Mihajlović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar