Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fudbaleri Španije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj pobedom nad zemljom domaćinom turnira u Štutgartu.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Junak pobede Španaca bio je Dani Olmo koji je prvi gol svog tima u pobedi 2:1, dao sam, a za drugi je asistirao Mikelu Merinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo ovaj drugi je ono što je privuklo pažnju javnosti širom Evrope. Merino je maestralno skočio i gotovo akrobatskim potezom glavom naciljao ugao gola na kom je stajao Manuel Nojer.

Igrao se 119. minut utakmice i za Nemce je tada bilo sve gotovo, iako su imali preko Nikolasa Filkruga još jednu šansu.

Merino je otišao do korner zastavice i trčao oko nje, slaveći tako pogodak protiv Nemačke.

Izgleda da je taj isti stadion u Štutgartu taličan njegovoj porodici, jer je tada iskopirao slavlje svog oca Migela Merina.

Čak 33 godine su prošle od trenutka kada je Migel Merino novembra 1991. na istom mestu dao gol koji je proslavio na isti način.

Nekada Nekarstadion, danas Štutgart arena, dva različita datuma i čoveka, ali ista simbolika. Migel Merino je 1991. godine dao gol Štutgartu za pobedu Osasune 3:2 u Kupu UEFA.

Zanimljivo je da je Mikel debitovao za Španiju 2020. baš u Štutgartu, ali tada nije dao gol. Njegov otac Migel je tada poručio da „bi se zvezde poklopile da je njegov sin postigao pogodak“.

Četiri godine nakon toga, opet Štutgart, ovog puta se zvezde jesu poklopile.

„Ovaj stadium mora da ima nešto što nam donosi sreću. Moj otac je dao gol ovde, tako da je ovo mesto posebno za nas“, rekao je mlađi Merino posle velike pobede i verovatno gola karijere.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo 

BONUS VIDEO: Atmosfera na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar